<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem sikerült előteremteni a belga tulajdonos kivásárlásához szükséges pénzt.

Hiába volt adásvételi szerződés, azt nem teljesítette a vevőjelölt, ezért kútba esett a vásárlás - utalt a tényekre a 444.hu friss cikke.

A lap emlékeztetett: régóta kilóg a szinte teljesen NER-es NB I-ből az Újpest azzal, hogy külföldi tulajdonosa van.A klubot 10 éve megvásároló belga Roderick Duchatelet mostanra már szinte közellenségnek számít. Egy fideszes képviselő tavaly decemberben már készpénzként beszél arról, hogy ezt is átveszik kormánybarát vállalkozók.

Nagy várakozás előzte meg a tulajdonosváltást Újpesten. Fotó: MTINagy várakozás előzte meg a tulajdonosváltást Újpesten. Fotó: MTI

Januárban Roderick Duchatelet aláírt egy adásvételéről szóló szerződést a klub korábbi játékosával, Kovács Zoltánnal, de jelezte „bizonyos fizetési határidők teljesülése” is szükséges ahhoz, hogy véglegessé váljon az adásvétel. Ez nem jött össze.

A klub mostani közleménye szerint a megállapodás „2022. június 30. napjában határozta meg a kifizetés határidejét, amely feltétel nem teljesült, így a kontraktusban foglaltak értelmében a szerződés a mai nappal automatikusan érvényét veszíttette”.-  írta a portál.

A 444. hu szerint 7 milliárd forint lett volna a vételár, de nem világos, hogy ezt miképp akarta előteremteni az vállalkozó páros (Németh János és Cseke István), akiket először képviselt Kovács és akik aztán le is léptek. Felmerült, hogy a pénzt valójában majd a kínai hátterű FSG (Hungary) Holdings Kft. biztosítja, de ez sem vált valóra - toldotta meg a lap.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.