1p

Többszörös különbségek vannak a jövedelmi ötödök között. 

A magyarországi bérek alakulásáról szóló adatok közül a legpontosabbak, legrészletesebbek közé tartoznak azok, amelyek az lakosságot a fizetések alapján ötödökre bontja. A Buksza, a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Mfor és Privátbankár mindennapi pénzügyekkel és kiskereskedelemmel foglalkozó szerkesztőségi blogja pedig beszédes infografikán mutatja be a legfrissebb - 2023 harmadik negyedévére - vonatkozó számokat. 

Ezek alapján nagyon széles sávban szóródnak a fizetések. A jó hír, hogy a legalacsonyabb átlagbérrel rendelkezőknél volt a legnagyobb mértékű a növekedés, ám így is az ötöde jut nekik, mint a leggazdagabbaknak. 

 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!