TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Az egyéni nyugdíjszámlák hiánya miatt.

A Demokratikus Koalíció (DK) csalás miatt feljelenti Orbán Viktor miniszterelnököt, miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten azt mondta, hogy ebben a kormányzati ciklusban nem lesznek egyéni nyugdíjszámlák - tudósított az MTI.

Gyurcsány Ferenc pártja, a DK feljelentést tesz Gyurcsány Ferenc pártja, a DK feljelentést tesz

A DK EP-listavezetője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy értelmezte a kijelentést, hogy a kormány soha nem fogja létrehozni az egyéni nyugdíjszámlákat. Dobrev Klára arra emlékeztetett, hogy a kormányfő 2010-ben még arról beszélt, hogy akik a magánnyugdíjpénztári rendszerből visszalépnek az államiba, azoknak továbbra is lesz olyan egyéni számlájuk, ami lehetővé teszi a befizetések nyomon követését. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a hitegetés és zsarolás hatására több millió ember veszítette el a megtakarításait és mára már biztossá vált, hogy ezek a pénzek eltűntek az állami rendszerben. Emiatt azt követelte, hogy a kabinet kártalanítsa azokat az embereket, akiket "ilyen módon megrövidített".

Az mfor írt napokkal ezelőtt arról, hogy egy szocialista parlamenti képviselő - Mesterházy Attila - kérdésére adott válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára kifejtette, hogy miért nem lehet olyan egyéni számlákat létrehozni az állami felosztó-kirovó rendszeren belül, ahová át lehetne könyvelni a magánnyugdíjpénztárakból kilenc évvel ezelőtt visszahozott mintegy 3000 milliárd forintos vagyont. Azon túl, hogy ez a vagyontömeg már nem áll rendelkezésre, arra sincs mód, hogy az egy tagra jutó vagyont beszámítsák a későbbi nyugdíjba, addig is nyilvántartva az összeget az államnál vezetett egyéni számlákon.

Ezt követően kérdezett rá cikkünkre hivatkozva az egyéni számlákra az RTL Klub munkatársa a Kormányinfón Gulyás Gergelynél. A miniszter válaszában megerősítette, hogy erre nincs lehetőség, egyben felhívta a figyelmet, hogy az átvitt vagyon kétharmada az államadósság csökkentésére ment el. Hozzátette, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer a 2020-as évek közepéig biztos fennmarad, a továbbiakról  pedigaz akkori kormányoknak kell dönteniük, adott esetben a családpolitikai rendszert figyelembe véve. (Gulyás arra utalt, hogy elképzelések szerint a gyerekvállalást valahogy el kellene ismerni a nyugdíjban.)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.