2019. április 23. 15:38
mfor.hu

Az egyéni nyugdíjszámlák hiánya miatt.

A Demokratikus Koalíció (DK) csalás miatt feljelenti Orbán Viktor miniszterelnököt, miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten azt mondta, hogy ebben a kormányzati ciklusban nem lesznek egyéni nyugdíjszámlák - tudósított az MTI.

Gyurcsány Ferenc pártja, a DK feljelentést tesz Gyurcsány Ferenc pártja, a DK feljelentést tesz

A DK EP-listavezetője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy értelmezte a kijelentést, hogy a kormány soha nem fogja létrehozni az egyéni nyugdíjszámlákat. Dobrev Klára arra emlékeztetett, hogy a kormányfő 2010-ben még arról beszélt, hogy akik a magánnyugdíjpénztári rendszerből visszalépnek az államiba, azoknak továbbra is lesz olyan egyéni számlájuk, ami lehetővé teszi a befizetések nyomon követését. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a hitegetés és zsarolás hatására több millió ember veszítette el a megtakarításait és mára már biztossá vált, hogy ezek a pénzek eltűntek az állami rendszerben. Emiatt azt követelte, hogy a kabinet kártalanítsa azokat az embereket, akiket "ilyen módon megrövidített".

Az mfor írt napokkal ezelőtt arról, hogy egy szocialista parlamenti képviselő - Mesterházy Attila - kérdésére adott válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára kifejtette, hogy miért nem lehet olyan egyéni számlákat létrehozni az állami felosztó-kirovó rendszeren belül, ahová át lehetne könyvelni a magánnyugdíjpénztárakból kilenc évvel ezelőtt visszahozott mintegy 3000 milliárd forintos vagyont. Azon túl, hogy ez a vagyontömeg már nem áll rendelkezésre, arra sincs mód, hogy az egy tagra jutó vagyont beszámítsák a későbbi nyugdíjba, addig is nyilvántartva az összeget az államnál vezetett egyéni számlákon.

Ezt követően kérdezett rá cikkünkre hivatkozva az egyéni számlákra az RTL Klub munkatársa a Kormányinfón Gulyás Gergelynél. A miniszter válaszában megerősítette, hogy erre nincs lehetőség, egyben felhívta a figyelmet, hogy az átvitt vagyon kétharmada az államadósság csökkentésére ment el. Hozzátette, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer a 2020-as évek közepéig biztos fennmarad, a továbbiakról  pedigaz akkori kormányoknak kell dönteniük, adott esetben a családpolitikai rendszert figyelembe véve. (Gulyás arra utalt, hogy elképzelések szerint a gyerekvállalást valahogy el kellene ismerni a nyugdíjban.)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.