2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Cikkünk után a somogyi rendőrség dönti el, hogy feltételezhető-e korrupció a balatonboglári kemping olcsó értékesítése mögött.

A balatonszemesi után most a balatonboglári kempinget hirdette meg eladásra az állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart). A boglári ugyan nagyobb és városban van, de az áruk ugyanúgy egymilliárd forint - írta meg lapunk még október 12-én. A cikk nyomán ezt az írásbeli kérdést tette fel Vadai Ágnes országgyűlési képviselő (DK) Polt Péter legfőbb ügyésznek: Korrupció feltételezhető a balatonboglári kemping olcsó értékesítése mögött?

A kérdésre november 5-én érkezett meg a válasz.

Tájékoztatom, hogy a kérdést feljelemtésként értékelve, azt elbírálás végett a Legfőbb Ügyészség az arra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra továbbította

- írta Polt Péter legfőbb ügyész. Tehát a feljelentés elbírálásáról a somogyi rendőrség dönt.  

Az állam tavaly év elején került a Bahart tulajdonosai közé, majd 2019. augusztusban egy 6,6 milliárd forintos tőkeemeléssel elérte, hogy többségbe kerüljön, és így a tóparti tulajdonos önkormányzatok érdemben már nem tudnak beleszólni a társaság működésébe.

A Bahart úgy döntött, hogy eladja a balatoni vitorláskikötők üzemeltetési jogát, valamint a koronavírus-járványra hivatkozva végleg eladnának több balatoni ingatlant. A balatonszemesi Hattyú kempingre már lehetett licitálni, de nem érkezett ajánlat, míg a balatonboglári Sellő kemping árverése november 26-ig tart.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!