TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Cikkünk után a somogyi rendőrség dönti el, hogy feltételezhető-e korrupció a balatonboglári kemping olcsó értékesítése mögött.

A balatonszemesi után most a balatonboglári kempinget hirdette meg eladásra az állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart). A boglári ugyan nagyobb és városban van, de az áruk ugyanúgy egymilliárd forint - írta meg lapunk még október 12-én. A cikk nyomán ezt az írásbeli kérdést tette fel Vadai Ágnes országgyűlési képviselő (DK) Polt Péter legfőbb ügyésznek: Korrupció feltételezhető a balatonboglári kemping olcsó értékesítése mögött?

A kérdésre november 5-én érkezett meg a válasz.

Tájékoztatom, hogy a kérdést feljelemtésként értékelve, azt elbírálás végett a Legfőbb Ügyészség az arra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra továbbította

- írta Polt Péter legfőbb ügyész. Tehát a feljelentés elbírálásáról a somogyi rendőrség dönt.  

Az állam tavaly év elején került a Bahart tulajdonosai közé, majd 2019. augusztusban egy 6,6 milliárd forintos tőkeemeléssel elérte, hogy többségbe kerüljön, és így a tóparti tulajdonos önkormányzatok érdemben már nem tudnak beleszólni a társaság működésébe.

A Bahart úgy döntött, hogy eladja a balatoni vitorláskikötők üzemeltetési jogát, valamint a koronavírus-járványra hivatkozva végleg eladnának több balatoni ingatlant. A balatonszemesi Hattyú kempingre már lehetett licitálni, de nem érkezett ajánlat, míg a balatonboglári Sellő kemping árverése november 26-ig tart.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.