<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Cikkünk után a somogyi rendőrség dönti el, hogy feltételezhető-e korrupció a balatonboglári kemping olcsó értékesítése mögött.

A balatonszemesi után most a balatonboglári kempinget hirdette meg eladásra az állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart). A boglári ugyan nagyobb és városban van, de az áruk ugyanúgy egymilliárd forint - írta meg lapunk még október 12-én. A cikk nyomán ezt az írásbeli kérdést tette fel Vadai Ágnes országgyűlési képviselő (DK) Polt Péter legfőbb ügyésznek: Korrupció feltételezhető a balatonboglári kemping olcsó értékesítése mögött?

A kérdésre november 5-én érkezett meg a válasz.

Tájékoztatom, hogy a kérdést feljelemtésként értékelve, azt elbírálás végett a Legfőbb Ügyészség az arra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra továbbította

- írta Polt Péter legfőbb ügyész. Tehát a feljelentés elbírálásáról a somogyi rendőrség dönt.  

Az állam tavaly év elején került a Bahart tulajdonosai közé, majd 2019. augusztusban egy 6,6 milliárd forintos tőkeemeléssel elérte, hogy többségbe kerüljön, és így a tóparti tulajdonos önkormányzatok érdemben már nem tudnak beleszólni a társaság működésébe.

A Bahart úgy döntött, hogy eladja a balatoni vitorláskikötők üzemeltetési jogát, valamint a koronavírus-járványra hivatkozva végleg eladnának több balatoni ingatlant. A balatonszemesi Hattyú kempingre már lehetett licitálni, de nem érkezett ajánlat, míg a balatonboglári Sellő kemping árverése november 26-ig tart.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.