TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A koronavírus-járvány kitörése óta még soha nem regisztráltak annyi új vírushordozót déli szomszédunknál, mint tegnap.

180 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Horvátországban az elmúlt 24 órában, közölték csütörtökön a horvát hatóságok, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Dubrovnik, Horvátország.  (Pexels/Lucian Petronel) Dubrovnik, Horvátország. (Pexels/Lucian Petronel)

 

Ez önmagában még nem feltétlenül magas szám, az azonban már aggasztó, hogy új rekordot jelent: a koronavírus-járvány kitörése óta még sohasem találtak egy nap alatt ennyi fertőzöttet.

A koronavirus.hr adataiból az is kiderül, hogy míg májusban és június első felében sikerült nagyon alacsonyan tartani a diagnosztizált, új fertőzöttek számát, addig június második felében jelentős emelkedés indult meg. Azóta a napi új vírushordozók száma több esetben is átlépte a 100 főt.

 

A napi új, diagnosztizált fertőzöttek számának alakulása Horvátországban, 2020. február-augusztus (Forrás: koronavirus.hr)

Arról nem érkezett jelentés, hogyan alakult eközben a tesztelések száma.

A hatóságok jelenleg 811 aktív fertőzöttről tudnak. 115 embert ápolnak kórházban tízen vannak lélegeztetőgépen. Eddig összesen 6050-en kapták el a fertőzést, 161-en hunytak el.

A honlapon elérhető térképből kiderül az is, hogy a legtöbb aktív eset a fővárosban, Zágrábban (205) és Split-Dalmácia megyében (187) van.

A vírus tengerparti, éjszakai szórakozóhelyeken terjed, például a Pag szigeti Zrcen, Vodicen és Makarskában, új eseteket regisztráltak ugyanakkor Vir szigetén is.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.