<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A magyar kormány nagyon küzd Brüsszelben az uniós pénzekért, és minden jel szerint zsarolási potenciálját is beveti. Ha az EU nem ad uniós forrásokat, blokkolhatja például az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós uniós támogatást. De mekkora esély van a megállapodásra, és mi a tétje az átlagemberek számára a politikai pókerjátszmának? Erről is beszélnek A hét videójában munkatársaink, Csabai Károly főszerkesztő és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.

A videóban elhangzik: ha lesz egyezség Brüsszellel, akár 360 forintig is erősödhet a forint az euróval szemben, ha nem lesz, akkor az eddiginél is sokkal jobban elszállhat az árfolyam. Az uniós pénzekre ugyanis égetően szüksége van a költségvetésnek, és azok sokkal olcsóbb forrást jelentenek, mint a pénzpiacokon elérhető egyéb források.

Szóba kerül az is, hogy milyen feltételeket szabhat Brüsszel az uniós pénzcsapok megnyitásának, hogyan áll most a magyar büdzsé, honnan hiányoznak az uniós pénzek és kell-e attól tartanunk, hogy csődbe megy Magyarország.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.