2p

A magyar kormány nagyon küzd Brüsszelben az uniós pénzekért, és minden jel szerint zsarolási potenciálját is beveti. Ha az EU nem ad uniós forrásokat, blokkolhatja például az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós uniós támogatást. De mekkora esély van a megállapodásra, és mi a tétje az átlagemberek számára a politikai pókerjátszmának? Erről is beszélnek A hét videójában munkatársaink, Csabai Károly főszerkesztő és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.

A videóban elhangzik: ha lesz egyezség Brüsszellel, akár 360 forintig is erősödhet a forint az euróval szemben, ha nem lesz, akkor az eddiginél is sokkal jobban elszállhat az árfolyam. Az uniós pénzekre ugyanis égetően szüksége van a költségvetésnek, és azok sokkal olcsóbb forrást jelentenek, mint a pénzpiacokon elérhető egyéb források.

Szóba kerül az is, hogy milyen feltételeket szabhat Brüsszel az uniós pénzcsapok megnyitásának, hogyan áll most a magyar büdzsé, honnan hiányoznak az uniós pénzek és kell-e attól tartanunk, hogy csődbe megy Magyarország.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!