<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Bírósági Végrehajtói Kar vezetője ellen nyomozás folyhat: Schadl György és felesége ingatlanainak zár alá vételét kezdeményezték Hadházy Ákos információi szerint.

A Központi Nyomozó Főügyészség néhány napja a Bírósági Végrehajtói Kar vezetője, Schadl György és felesége ingatlanainak zár alá vételét kezdeményezte a tulajdoni lapok szerint - tette közzé Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. 

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetőjének letartóztatásáról érdemi, hivatalos helyről származó információkat nem tudni, teljes hírzárlat van érvényben az ügyben - pedig ahogy a 24.hu minapi összefoglalójából is kiderül, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is tud az ügyről. Úgy fogalmazott: "valamilyen korrupciós ügy miatt" tartóztathatták le Schadlt. 

Technikai okok miatt... Képernyőkép forrása: drschadlgyorgy.hu
Technikai okok miatt... Képernyőkép forrása: drschadlgyorgy.hu

Hadházy Ákos már kérdezte Polt Péter főügyészt a témában, aki azonban minősített adatokra hivatkozva - alapvetően a büntetőeljárás sikere érdekében - megtagadta a válaszadást. Hadházy most azt írja a Facebookon: a büntetőeljárás ténye a most napvilágot látott zár alá vételek alapján egyértelmű. A képviselő azt is felveti: a Központi Nyomozó Főügyészség illetékességi esetei közül csak a kormánytag megvesztegetése lenne életszerű. Hivatalos tájékoztatás mindenesetre továbbra sem érhető el a hetek óta húzódó ügyben.