2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mutatjuk a háborúval kapcsolatos fejleményeket.

  • Alekszandr Lukasenka, Fehéroroszország vezetője szerdán Moszkvába utazik, hogy kétnapos megbeszélést tartson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – közölte a Kreml.
  • Ukrajna azt reméli, hogy idén további két részletet kap, 1,8 milliárd dollár értékben, a Nemzetközi Valutaalaptól az újonnan jóváhagyott négyéves hitelprogramja keretében – közölték kedden az ukrán központi bank vezető tisztségviselői. Ukrajna ezen a héten már hozzájutott a program első 2,7 milliárd dolláros részletéhez, amely egy nagyobb, 115 milliárd dolláros globális támogatási csomag része.
  • Nagy-Britannia blokkolta az ENSZ webes közvetítését a Biztonsági Tanács Ukrajnáról szóló informális üléséről szerdán, amelyen Oroszország gyermekjogi biztosának kell felszólalnia. A nemzetközi büntetőbíróság háborús bűnök vádjával le akarja tartóztatni a biztost. Az ilyen üléseket nem a Biztonsági Tanács termében tartják, és a tanács mind a 15 tagjának bele kell egyeznie ahhoz, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete engedélyezze az internetes közvetítést.

Összenőtt, ami összetartozik. Fotó: Depositphotos
Összenőtt, ami összetartozik. Fotó: Depositphotos

  • Az Egyesült Államok megpróbálja tönkretenni Oroszország afrikai országokkal tervezett csúcstalálkozóját Moszkva elszigetelésére tett erőfeszítések részeként –mondta Szergej Lavrov külügyminiszter egy kedden megjelent interjúban. Moszkva második csúcstalálkozójára készül afrikai országokkal, amelyet július végére terveznek Szentpéterváron.
  • A Wall Street Journal riportere, Evan Gershkovich, akit a múlt héten letartóztattak és vádat emeltek kémkedéssel Oroszországban, kedden találkozott először ügyvédeivel – közölte Emma Tucker főszerkesztő a munkatársaknak küldött üzenetében. "Evan egészségi állapota jó, és hálás a világ minden tájáról érkező támogatásért" - mondta Tucker a levélben, amelynek másolatát a Reuters látta meg.
  • Az orosz állami tulajdonú TASZSZ hírügynökség jelentése szerint 40-re nőtt a sebesültek száma a szentpétervári kávézó-robbanásban, amelyben a neves katonai blogger, Vladlen Tatarsky meghalt.

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!