<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ahogy várható volt, vasárnap délután a Demokratikus Koalíció (DK) hivatalosan bemutatta miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát. 

Nem okozott meglepetést a DK, vasárnap délután megerősítette, hogy Dobrev Klára, a párt EP képviselője (Gyurcsány Ferenc felesége) indul az ellenzék által rendezett őszi előválasztáson. A politikus maga erősítette meg ezt a régen köztudott szándékot.

Dobrev Klára (fotó: DK)Dobrev Klára (fotó: DK)

Az eseményen tartott beszédében hosszan bírálta a kormány válságkezelését. Drámai képet festett a társadalom túlnyomó többségének gazdasági és szociális helyzetéről. Ezután azt mondta: az ellenzéki összefogás alkalmas lesz arra, hogy visszavigye az országot oda, ahová tartozik, Európába, lebontsa a NER-t és a Fidesz vezette rendszert. 

Hangsúlyozta: most azért nem hirdet kormányprogramot, beleértve a gazdasági elemeket is, mert azt az ellenzéki összefogásnak kell tárgyalások útján megalkotni. Ha ez kész lesz, akkor ezt sajátjának tekinti majd. Ugyanakkor például egyszeri támogatást ígért a nyugdíjasoknak és azt mondta, hogy győzelmük esetén duplájára emelik a családi pótlékot, jövedelem és fogyasztás arányos rezsiprogramot fognak bevezetni és a társasházaknak önrész nélküli panelprogramot léptetnek életbe.  

Hozzáfűzte:

"Az ellopott közvagyont vissza fogjuk szerezni, a felelősöket bíróság elé küldjük!" 

Még tartott a DK közösségi oldalán videon is közvetített beszéd, de Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója - az MTI által gyorsan kiadott dokumentum szerint - videonyilatkozatban jelezte: "Az előválasztásnak csúfolt színjáték forgatókönyvét a baloldali választók ugyan nem ismerik, de Gyurcsány Ferenc azt már rég megírta."

Az előválasztásra eddig Jakab Péter (Jobbik), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Fekete-Győr András (Momentum) jelentkezett be hivatosan. Karácsony Gergely főpolgármester (Párbeszéd) még nem tette meg ugyanezt, ám nagy meglepetés lenne, ha erre nem kerülne sor. A politikust az MSZP és az LMP is támogatja. 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.