2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A lengyel kormányfő szerint a kontinens erre nincs felkészülve. Háborús hírek.

  • Thomas Bach NOB-elnök úgy látja, végképp eldőlt, hogy sem Oroszország, sem Ukrajna nem fogja bojkottálni a nyári, párizsi olimpiát.
  • Előzetes letartóztatásba helyezett egy kilencedik gyanúsítottat is a március 22-i krasznogorszki Crocus City Hall koncertteremben elkövetett, több mint 140 emberéletet követelő merénylet ügyében egy moszkvai kerületi bíróság.
  • Az orosz biztonsági szolgálat pénteken arról tájékoztatott, hogy őrizetbe vették egy közép-ázsiai ország három állampolgárát, akik pokolgépes merényletet akartak elkövetni Oroszország délnyugati részében, egy héttel a 144 halálos áldozatot követelő krasznogorszki támadás után.
  • A lengyel miniszterelnök szerint Európa egy „háború előtti” korszakba lépett, és arra figyelmeztetett, hogy a kontinens erre nincs felkészülve, ezért sürgette az európai országokat, hogy növeljék a védelmi beruházásokat. Donald Tusk azután beszélt minderről, hogy egy Ukrajnába tartó orosz rakéta megsértette az országa légterét. Több európai újságnak is adott interjút, amelyben így fogalmazott: „Nem akarok senkit sem megijeszteni, de a háború már nem a múltban létező fogalom. Ez a valóság, és több mint két évvel ezelőtt kezdődött.”

Donald Tusk, az Európai Tanács akkori elnöke és Orbán Viktor kormányfő egy informális EU-csúcson Nagyszebenben 2019. május 9-én
Donald Tusk, az Európai Tanács akkori elnöke és Orbán Viktor kormányfő egy informális EU-csúcson Nagyszebenben 2019. május 9-én
Fotó: Európai Tanács

  • Kis lépésekben kénytelen visszavonulni Ukrajna, ha nem kapja meg az amerikai segítséget - mondta az ukrán elnök.
  • Belgium 100 millió eurós támogatást küld Ukrajnának vadászrepülőgépei karbantartására. Tavaly októberben, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök brüsszeli látogatása során a belga kormány ígéretet tett arra is, hogy 2025-től belga F-16-osokat bocsát Ukrajna rendelkezésére.

  • Arról állapodott meg pénteken az ukrán külügyminiszter Indiában, hogy visszaállítják az orosz-ukrán háború kitörése előtti szintre a kettejük közötti kereskedelmi és együttműködési kapcsolatokat. Közben Kijev igyekszik elérni, hogy maga mellé állítsa Újdelhit a háború lezárása érdekében.

  • Ukrajnai hő- és vízi erőműveket támadtak orosz drónok és rakéták péntek hajnalban, Lengyelországban készültségbe helyezték a légi erőt az orosz légi csapás alatt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!