<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A kormány döntött: 480 forintban rögzítették a benzin- és gázolajárakat, egyelőre három hónapig, és csak a 95-ös oktánszámúnál, valamint a dízelolajnál.

"A kormány döntött, és november 15-től 480 forintban rögzíti a benzin- és gázolaj literenként árát" - jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón.

Gulyás Gergely a kormányinfónGulyás Gergely a kormányinfón

Azt is elmondta, hogy sokat tanulmányozták a benzinárnövekedés hátterét, valamint az Európai Uniós árakat, hiszen ugrásszerűen nőtt meg egy év alatt. Magyarországon az EU-államok között a hatodik-hetedik helyen áll, ahol a legolcsóbb, de Máltán és Cipruson még a magyar áraknál is kevesebb. A kormány megnézte, milyen eszközöket alkalmaztak más európai tagállamok a benzin- és gázolajár mérséklésére, csak Horvátország rögzítette az árat, mégpedig 550 foirntos felső árban.

Ezért döntöttek úgy, hogy a november 15-től a benzin- és gázolaj ára 480 forintos felső határral rögzítik. Ennél olcsóbb lehet literje, de drágább nem, ami talán az infláció mérsékléséhez is hozzá tud járulni.

Az csak később árulta el a miniszter, hogy a hatósági árasítás csak a 95-ös oktánszámú benzinre és a dízelolajra vonatkozik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.