1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Kihirdették az 5 és a 9 év múlva sorra kerülő foci-Eb-k helyszíneit.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keddi döntése értelmében a 2028-as Európa-bajnokságnak az Egyesült Királyság és Írország, míg a 2032-es kontinenstornának Olaszország és Törökország közösen ad otthont. Az UEFA mindkét esetben az egyetlen versenyben maradt pályázatot hirdette ki győztesnek.

Törökország eredetileg a 2028-as Eb-re is pályázott, de visszalépett, és az olaszokkal közösen a négy évvel később sorra kerülő eseményre kandidált.

Magyarország nem pályázott. Fotó: UEFA
Magyarország nem pályázott. Fotó: UEFA

Az angolok 1996 után másodszor, az olaszok 1968 és 1980 után harmadszor lesznek házigazdái az Eb-nek, a további társrendezők - 2028-ban Skócia, Wales, Észak-Írország és Írország, 2032-ben Törökország - először adnak otthont a tornának.

A döntést ugyanakkor a szabályok értelmében az UEFA végrehajtó bizottságának még jóvá kell hagynia a keddi ülésén.

A következő, 2024-es Európa-bajnokságot Németország rendezi. Ennek a tornának jelenleg is folynak a selejtezői; Magyarország egyelőre vezeti csoportját, így biztos továbbjutó helyen van. A következő mérkőzést szombaton játsszuk Szerbia ellen 20:45-től a Puskás Arénában, teltház előtt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!