<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A német kancellár nem fogja hitelesíteni a kulcsfontosságú orosz gázvezetéket, mivel a helyzet „alapvetően megváltozott.”

Az Északi Áramlat 2, azaz az Oroszországot és Németországot összekötő 750 mérföldes vezeték ugyan elkészült, de még nem hitelesítette a német energiaszabályozó hatóság - írja a The Guardian  Philip Oltermann újságíró Twitter-bejegyzésére utalva, amely azt sugallja, hogy Olaf Scholz német kancellár úgy döntött, hogy az ukrajnai válság miatt kihúzza a vezetéket.

Az Északi Áramlat 2 egy régóta tervezett gázvezeték, melyen keresztül közvetlenül lehetne Németországba szállítani Oroszországból. Megépítésének legfőbb értelme és célja az volt, hogy Oroszország a szállításokkal kikerülje Ukrajnát, hogy az ne tudja a tranzitdíjjal vagy a vezeték elzárásával fenyegetni, zsarolni. Másrészről a gázárak letörésében is szerepe lett volna a vezeték megnyitásának, ami miatt komoly döntés lehetett német részről az engedélyeztetési eljárás felfüggesztése. 

Folyamatosan frissülő hírfolymaunk a témában:

Éles reakciót küldött Dimitrij Medvegyev, az orosz Nemzetbiztonsági Tanács elnökhelyettese a Twitteren arra a német kancellár által röviddel ezelőtt tett bejelentésre, hogy leállítják az Északi Áramlat 2 németországi engedélyezését az oroszellenes szankciók jegyében.

"Üdv a szép új világban, amelyben az európaiak nagyon hamar 2 ezer eurót fognak fizetni ezer köbméter gázért" - írja bejegyzésében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.