<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Készüljön fel, ha cserélné a téli gumit nyárira.

Bár a forint erősödésével összefüggésben mérséklődni vagy megtorpanni látszik a termékek drágulása, a gumiszervizek mégis kénytelenek árat emelni, miután kézhez kapták a téli működés megnövekedett rezsiszámláit – írja az Index.

Átlagosan ötből négy gumiszerviz biztosan megemelte a szolgáltatási árait a téli szezonban – derült ki az Index birtokába került országos felmérésből, amit az Abroncs Kereskedőház (AKH) a tavaszi gumicsereszezon közeledtével készített. Egészen pontosan

  • mindössze 17 százalék tartotta fenn a korábbi díjszabást,
  • a válaszadók 45 százaléka 5-10 százalékkal emelt,
  • míg a megkérdezett szervizek 38 százalékánál 15 százalékos vagy afeletti drágulás történt.

Drága lesz a csere. Fotó: Pixabay
Drága lesz a csere. Fotó: Pixabay

A kutatás több száz független gumiszerviz bevonásával készült.

A válaszadók 68 százaléka azt jelezte, hogy a korábbi díjemelései nem, vagy csak részben fedezték a megnövekedett kiadásait.

Minden második megkérdezett a növekvő költségelemekkel szembesülve már azt vallotta, hogy többet kellett volna emelnie a mai rezsiárak ismeretében, 18 százalék viszont mindenféle kommentár nélkül egyértelmű nemmel felelt arra a kérdésre, hogy elegendő volt-e a téli szezonban alkalmazott áremelés.

A megkérdezettek 65 százaléka az emeléssel kapcsolatban úgy nyilatkozott, az 10 százalékos vagy annál is nagyobb mértékű lehet a 2023-as szezonra.