2p

Akár 40 százalékkal is megemelkedhet a közös költség a rezsicsökkentés módosítása miatt – erről a Társasházkezelők Országos Szövetségének elnöke beszélt.

Miközben Orbán Viktor rendkívüli megbeszélést hívott össze a rezsicsökkentés miatt, a részletszabályok továbbra sem világosak. De az ATV-nek nyilatkozó elnök arra számít, hogy drasztikusan megugrik majd a tartozások száma. 

A készülő új szabályozás után is 160 ezer forintot spórol egy hónapban egy család, amely átlagos fogyasztással rendelkezik. Ezt Menczer Tamás államtitkár mondta az Egyenes Beszédben.

A közös költségek megugrására számíthatunk. Fotó: Depositphotos
A közös költségek megugrására számíthatunk. Fotó: Depositphotos

„Nem csapta be a Fidesz a választókat, mert úgy, ahogy mondja, nem a magyar emberek, nem a magyar kormány tehető felelőssé azért a háborúért, ami a szomszédunkban zajlik” – fogalmazott a műsorban a politikus.

Balogh József energetikai szakértő szerint viszont tavaly június óta az áram- és gázárak folyamatosan emelkednek, tehát már tavaly nyáron látható volt, hogy a rezsicsökkentés így nem fenntartható, de a választás előtt nem mertek változtatni rajta.

 Egy biztos: a társasházak fűtése és a lifthasználat is sok energiát emészt fel, ami, ha megdrágul, akkor az a közös költségen is érződni fog. Van, ahol akár 40 százalékos is lehet az áremelkedés.

„A közös költség-tartozások várhatóan fölmennek 10 százalék fölé. Pillanatnyilag olyan 2-4 százalékon vannak, de, hogyha nagyon megnőnek a közös költségben az energiaárak, a tulajdonosok mindig utolsónak a közös költséget fizetik ki, mert itt nem tudunk kikapcsolni semmit” magyarázta Híradónknak Kapolnyi György, a Társasházkezelők Országos Szövetségének elnöke.

Véleménye szerint ha nem fizetik a lakók a közös költséget, akkor nem lesz miből felújítani a házakat, így egy általános állagromlásra számít a szakember.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!