2p

A győztes céget a tender kiírása után alapították. 

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordulnak és feljelentést fontolgatnak balatonföldvári civilek a helyi, önkormányzati tulajdonú Vitorlás Klub eladása miatt – áll a Népszava cikkében.

A portál összefoglalója szerint a település vezetése nemrég rendkívüli testületi ülésén bólintott rá az adásvételre, majd 450 millió forintért el is adta a kikötő melletti, 1600 négyzetméteres telken álló 140 négyzetméteres épületet. Ez azonban még nem minden, hiszen a civilek szerint mindez valódi versenyeztetés nélkül történt, ugyanis a pályázatra hivatalosan egyetlen ajánlat érkezett, ráadásul egy olyan cégtől, amelyet a tender kiírása után alapítottak; ráadásul utólag az is kiderült, hogy akadt volna még jelentkező, ám nem is tudott a lehetőségről.

A képviselő-testület július végi, rendkívüli ülésén döntött a Vitorlás Klub eladásáról és a pályázat kiírásáról – mondta a portálnak Herényi Károly, a Mosolygó Balatonföldvár egyesület elnöke. Hozzátette, a Vitorlás Klubnak jelenleg is akad bérlője. Az egyesület elnöke azt sem érti, miért szerepel 320 milliós felújítási költség a pályázatban, amikor két éve még csak 40 milliót állapított meg a szakértő.

Furcsán sikerült az eladás. Fotó: Wikimedia Commons
Furcsán sikerült az eladás. Fotó: Wikimedia Commons

Egy cég, egy ajánlat

A cikk szerint a pályázati kiírásra egyetlen ajánlat érkezett határidőre: a nyertes BFV Klubház Kft.-t öt nappal a pályázat megjelenése után jegyezték be. A cég egyik tulajdonosa Zombori Zoltán ügyvezető, minősített többségű befolyással – vagyis teljes döntési joggal – azonban a Weinberg Ingatlanfejlesztő Kft. rendelkezik. A sárospataki vállalkozásnak a Weinberg Vagyonkezelő Kft. a tulajdonosa, ez a 2019-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Derczó István érdekeltsége.

(Népszava)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!