1p

Erre ugyanis az elfogadott uniós helyreállítási tervben is kötelezettséget vállalt a kormány.

Több extraprofitadót is ki fog vezetni a magyar kormány 2023 végéig, legalábbis ez olvasható ki a Magyarország által az uniós helyreállítási alaphoz való hozzáférés érdekében benyújtott tervből. Erről Varga Diána, az RSM vezető adómenedzsere beszélt az InfoRádiónak.

Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervéből az olvasható ki, hogy jövő év végéig megszűnik  a hitelintézetek, a pénzügyi vállalatok különadója, a pénzügyi tranzakciós illeték és a biztosítási pótadó is.

A dokumentumban szerepel az energetikai vállalkozások extrapofitadója, valamint a kiskereskedelmi és a távközlési szektor különadója is, de a szakértő szerint a gyógyszergyártók különadóját is kivezetik jövőre.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!