2019. július 22. 14:02
mfor.hu

Évek óta szó van a Széna tér rekonstrukciójáról, úgy tűnik, hogy most valóban megkezdődhet. Ennek egyik előfeltételeként megszűnik az ottani buszpályaudvar.

A Széll Kálmán tér megújulása óta folyamatosan napirenden van a Széna tér rekonstrukciója is, ám eddig csak ígéretek hangzottak el. Egy évvel ezelőtt a Fővárosi Közgyűlés elfogadta a tér felújításának tervezéséhez és kivitelezéséhez szükséges dokumentumokat. Az elfogadott megvalósítási megállapodás szerint a tér terveztetése - a többi között az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése, az építési engedély megszerzése, valamint a közműkiváltások tervezési engedélyeztetési feladatainak az elvégzése - 2019 júniusának végén fejeződhet be. A kivitelezés ezt követően kezdődhet meg, és a tervek szerint 2020 végén fejeződik majd be.

A felújítás ugyan az eredeti tervekhez képest úgy tűnik csúszik, de várhatóan hamarosan el fog kezdődni. Ennek egyik előfeltétele, hogy az ott üzemelő buszpályaudvart elköltöztessék. A Volán bejelentése szerint ez néhány héten belül meg is történik, 

2019. augusztus 10-étől ugyanis a Széna téri autóbusz-állomás megszűnik.

A Zsámbéki-medence felé közlekedő autóbuszok a Széll Kálmán térről, a Dékán utca kereszteződésénél kijelölt megállóhelyekről indulnak, változatlan időpontokban. Ezeknek a buszoknak a végállomása is a téren lesz a jövőben. A közlekedési vállalat szerint a jegyvásárlás kétféle módon történhet a járatokra, vagy a megállókban elhelyezett automatákból tudnak az utasok venni, vagy a Szél Kálmán téren lévő BKK ügyfélközpontban, amely az eddigi pénztáraknál hosszabb nyitvatartással - mindennap 5:30 és 22:00 között - üzemel.

Korábban Tarlós István azt is jelezte, hogy megszűnik majd az Ostrom utca és a Hattyú utca közötti parkoló, valamint a beruházás során a két utca térhez kapcsolódó szakaszát is felújítják. A tervek szerint a teljesen felújított Széna tér egységet alkot majd a Széll Kálmán térrel.  

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.