2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Évek óta szó van a Széna tér rekonstrukciójáról, úgy tűnik, hogy most valóban megkezdődhet. Ennek egyik előfeltételeként megszűnik az ottani buszpályaudvar.

A Széll Kálmán tér megújulása óta folyamatosan napirenden van a Széna tér rekonstrukciója is, ám eddig csak ígéretek hangzottak el. Egy évvel ezelőtt a Fővárosi Közgyűlés elfogadta a tér felújításának tervezéséhez és kivitelezéséhez szükséges dokumentumokat. Az elfogadott megvalósítási megállapodás szerint a tér terveztetése - a többi között az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése, az építési engedély megszerzése, valamint a közműkiváltások tervezési engedélyeztetési feladatainak az elvégzése - 2019 júniusának végén fejeződhet be. A kivitelezés ezt követően kezdődhet meg, és a tervek szerint 2020 végén fejeződik majd be.

A felújítás ugyan az eredeti tervekhez képest úgy tűnik csúszik, de várhatóan hamarosan el fog kezdődni. Ennek egyik előfeltétele, hogy az ott üzemelő buszpályaudvart elköltöztessék. A Volán bejelentése szerint ez néhány héten belül meg is történik, 

2019. augusztus 10-étől ugyanis a Széna téri autóbusz-állomás megszűnik.

A Zsámbéki-medence felé közlekedő autóbuszok a Széll Kálmán térről, a Dékán utca kereszteződésénél kijelölt megállóhelyekről indulnak, változatlan időpontokban. Ezeknek a buszoknak a végállomása is a téren lesz a jövőben. A közlekedési vállalat szerint a jegyvásárlás kétféle módon történhet a járatokra, vagy a megállókban elhelyezett automatákból tudnak az utasok venni, vagy a Szél Kálmán téren lévő BKK ügyfélközpontban, amely az eddigi pénztáraknál hosszabb nyitvatartással - mindennap 5:30 és 22:00 között - üzemel.

Korábban Tarlós István azt is jelezte, hogy megszűnik majd az Ostrom utca és a Hattyú utca közötti parkoló, valamint a beruházás során a két utca térhez kapcsolódó szakaszát is felújítják. A tervek szerint a teljesen felújított Széna tér egységet alkot majd a Széll Kálmán térrel.  

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!