TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
MTI

A koronavírus hatásainak enyhítése érdekében a norvég jegybank egy héten belül másodszor csökkentett kamatot pénteken.

A jegybank rendkívüli ülésén az a döntés született, hogy az alapkamatot 75 bázisponttal rekordalacsony szintre, 0,25 százalékra szállítják le. Egy hete pénteken a jegybank ugyancsak rendkívüli ülésén az alapkamatot 50 bázisponttal 1 százalékra csökkentette. A múlt pénteki kamatcsökkentés 2016 óta az első volt.

Az újabb pénteki kamatcsökkentés után a norvég jegybank azt közölte, hogy folytatódik az ország gazdasági teljesítményének gyengülése. Hozzátették, abban bíznak, hogy a meglévő, valamint az új hitelek kamatainak csökkenése segíti a vállalatokat a jelenlegi nehéz helyzet túléléséhez. A jegybank nem zárta ki a további kamatcsökkentést.

A Nordea Markets elemzői szerint a norvég jegybank akár már a jövő héten nullára viheti le az alapkamatot. A norvég jegybank a múlt héten 1,9 százalékról 0,4 százalékra rontotta idei GDP-növekedési előrejelzését.

A jegybank engedélyezte továbbá a kötelező anticiklikus tőkepuffer-ráta csökkentését a bankok eszközállományának 2,5 százalékáról 1 százalékra. Egyes számítások szerint az intézkedésnek 500-600 milliárd korona (50-60 milliárd dollár) likviditásnövelő hatása van.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.