<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Néhány kivételtől eltekintve csak bérköltséget fizetnek a következő hónapokban a kormány alá tartozó szervek egy megjelent rendelet szerint.

A Telex vette észre, hogy megjelent egy úgynevezett „2000-es” kormányhatározat arról, hogy a kormány alá tartozó szervek – néhány tételtől eltekintve – október 31-ig nem fizethetnek ki lényegében semmit, ami nem bérköltség. A portál információi szerint nem arról van szó, hogy ennyire rossz lenne az állam likviditási helyzete, hanem sokkal inkább Orbán Viktor szeretne rendet vágni, miután úgy véli, hogy elszabotálják a májusban eldöntött kormányzati kiadáscsökkentést.

Nem lesz pénzszórás. Fotó: PixabayNem lesz pénzszórás. Fotó: Pixabay

Mint írják, egy ilyen kifizetési stop azt jelenti, hogy a kormány „a kiegyensúlyozott költségvetés fenntartása miatt” október 31-ig a felügyelete alá tartozó szerveknél kifizetési tilalmat rendelt el. A Telex úgy tudja, hogy a kifizetési tilalom alól mentesülnek:

  • önkormányzatok és egyéb szervek gyermekjóléti, egészségügyi, köznevelési terheinek finanszírozása;
  • bérek és más személyi juttatások;
  • nemzetközi szerződésekhez, vagy más jogszabályokhoz kötött kiadások;
  • a 2014-2020-as uniós programok esedékes kifizetései.

Valamint bizonyos esetekben az államháztartásért felelős miniszter vagy a miniszterelnök is engedélyezhet kifizetéseket. A portál hozzáteszi, hogy alapesetben most tehát nem lesznek tanácsadói kifizetések, nem lehet rendezni a külsős takarítók, biztonsági cégek számláit, nincsenek üdítőital, vagy kávébeszerzések, papír viszont esetleg igen, ha a hivatal bizonyítani tudja, hogy a közfeladat ellátásához alapvetően szükséges beszerzésről van szó.

(Telex)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.