2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Voltak olyan kormányzati repülőutak, ahol elfelejtettek elszámolni üzemanyagköltséget.

Összesen 644 millió forint költséget tüntetett fel a honvédelmi tárca Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Novák Katalin repülései után – írja az Átlátszó. A kikért adatok szerint Orbán Viktor miniszterelnök, Novák Katalin államfő és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter repülőútjai összesen 644 millió forintba kerültek. Azonban – emeli ki a portál –

sokszor üzemanyagköltséget nem számoltak fel,

a 223 útból csak 51 esetben szerepel ilyen tétel. Ugyanakkor Szijjártó Péter kairói útján

5,5 millió forint lett a fedélzeti étel- és italfogyasztás, illetve 6,8 millióba került az internetezés.

Sőt, egy Külügyminisztérium által megrendelt NurSzultán–Bishkek–Taskent–Isztambul–Varsó körúton 12,5 millió forintos internetköltséget számolt el a tárca.

Orbán Viktor tavaly nyári repülőútja 25,7 millió forintba került, bár szakértők ezt 57 millióra taksálták.

A kormányfő horvátországi útja pedig mindössze 594 ezer forintot emésztett fel. Ám se üzemanyagköltség, se légtérhasználat, se reptéri kiszolgálás, se személyzeti napidíj, se fedélzeti fogyasztás nincs megjelölve erre az útra vonatkozóan.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!