<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A kajak-kenusok állnak az élen az olimpiai jutalmaknál, több tíz millió forinttal gazdagodtak a vívók és a birkózók is.

Összesen 2,39 milliárd forintot oszt szét a kormány a magyar olimpikonok között. A legtöbbet, 107,2 millió forintot Csipes Tamara kajakos kapja. Ebből egy tágas új budai lakást is vehet magának. A jól szereplő úszók, vívók és birkózók sem panaszkodhatnak - írja összesítésében a blikk.hu

Ötven millió forintot ért egy magyar arany (fotó: MTI)Ötven millió forintot ért egy magyar arany (fotó: MTI)

A kormány az olimpiai versenyszámok első nyolc helyezettjét megemelt pénzjutalomban részesíti, az első 50, a második 35,7, a harmadik 28,5, de még a nyolcadik is 2,8 millió forinttal gazdagodik. A teljes összegen nagyot dob, hogy a bronzérmet szerző női és férfivízilabda-válogatott tagjai és a hetedik női kézisek is teljes jutalmat kapnak, nem pedig töredéket, mint a korábbi viadalokon.

Viszonyításképpen a legutóbbi megállapított nettó magyar átlagkereset 293 ezer forint volt. A magyar olimpiai aranyérem ennek fényében több mint 14 évnyi munkának felel meg, amit bele is tesz a karrierjébe egy sportoló - tette hozzá a lap.

Olimpiai jutalmak:

107,2 millió forint – Csipes Tamara (kajak)

100 – Kozák Danuta (kajak) és Milák Kristóf (úszás)

78,5 – Szilágyi Áron (vívás) és Bodonyi Dóra (kajak)

71,5 – Kopasz Bálint (kajak)

55,7 – Tótka Sándor (kajak)

50 – Lőrincz Tamás (birkózás), Kárász Anna (kajak)

35,7 – Lőrincz Viktor (birkózás), Varga Ádám (kajak), Rasovszky Kristóf (nyílt vízi úszás), Berecz Zsombor (vitorlázás), Siklósi Gergely (vívás)

28,5 – Tóth Krisztián (cselgáncs), Hárspataki Gábor (karate), Kovács Sarolta (öttusa), Gémesi Csanád (vívás), Szatmári András (vívás), Decsi Tamás (vívás), férfi és női vízilabda-válogatott

27,2 – Nádas Bence (kajak), Csizmadia Kolos (kajak), Kapás Bolgárka (úszás)

24,3 – Márton Anna (vívás)

21,5 – Medveczky Erika (kajak), Vas Kata Blanka (hegyikerékpár), Olasz Anna (nyílt vízi úszás), Kenderesi Tamás (úszás), Verrasztó Dávid (úszás)

20 – Hosszú Katinka (úszás), Péni István (sportlövészet)

17,1 – Németh Nándor (úszás)

14,3 – Szőke Alex (birkózás), Muszukajev Iszmail (birkózás), Pupp Réka (cselgáncs), Takács Kincső (kenu), Balla Virág (kenu), Salim Omar (tekvándo), Szabó Szebasztián (úszás), Bohus Richárd (úszás), Telegdy Ádám (úszás)

11,4 – Lucz Dóra (kajak), Marosi Ádám (öttusa), Mihályvári-Farkas Viktória (úszás)

5,7 – Béke Kornél (kajak), Mészáros Eszter (sportlövészet), Nagy Péter (súlyemelés), Bicsák Bence (triatlon), Cseh László (úszás), Jakabos Zsuzsanna (úszás), Veres Laura (úszás), Késely Ajna (úszás), Verrasztó Evelyn (úszás), Kreiss Fanni (vívás), Mohamed Aida (vívás), Kondricz Kata (vívás), Pásztor Flóra (vívás) és a női kézilabda-válogatott

2,8 – Katona Renáta (vívás), Pusztai Liza (vívás), Battai Sugár Katinka (vívás)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.