2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A fővárosiak szavazatai alapján új fejlesztések indulhatnak egymilliárd forint értékben; a közösségi költségvetés nyílt ötletpályázata után idén ősszel ismét a budapestiek dönthettek arról, mely fejlesztéseket valósítsa meg a fővárosi önkormányzat; a főpolgármester által jóváhagyott lista a beérkezett több mint százezer szavazat alapján állt össze - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.

A szavazás szeptember végi lezárulta és Karácsony Gergely jóváhagyása után a közösségi költségvetés három - esélyteremtő, zöld és nyitott Budapest - részre oszlik: a "Zöld Budapesten" belül a "Beton helyett fák és bokrok", valamint az "Utcák árnyékolása növényzettel" kezdeményezések nyertek, az "Esélyteremtő Budapest" keretében valósulhat meg a Több nyilvános vécé Budapest közterületein című projekt, a "Nyitott Budapest" részeként pedig védett kerékpáros útvonalak létesülhetnek - tudatták.

Hozzátették: a lokális ötleteket külön kategóriába sorolták; a "Helyi Nagy Ötletek" kategóriában 240 millió forint értékben két ötlet nyert: a Tegyük árnyékosabbá, hűsebbé a Széll Kálmán teret és a Biztonságosabb gyalogos és kerékpáros közlekedés a Szent Gellért rakparton címűek. "Helyi Kis Ötletek" kategóriában 393 millió forint értékben tizenkét javaslat valósulhat meg, az első három nyertes a "Boráros tér zöldítése", a "Kerékpáros biztonság növelése a Nagykörúton", és a "Funkció nélküli burkolt felületek zöldfelületté alakítása Kelenföldön".

Érkezett nyertes javaslat a Gőtés-tó és környezetének rendbetételére, a 14-es villamos vonalán zöld villamosmegállók létesítésére, a Liget tér fásítására, a Kelenföld vasútállomás melletti buszvégállomásra árnyékolók és esővédők telepítésére, a Népliget gyalogos és kerékpáros elérésének megkönnyítésére és kerékpáros nyom létesítésére a külső Bécsi úton - derül ki a közleményből.

Megjegyezték: mivel a várható megvalósítási költségek nem merítették ki az adott kategóriákban rendelkezésre álló összeget, a különbözet összevonását követően a maradványkeretet, 27 millió forintot szintén a közösségi költségvetés megvalósítására használja fel a fővárosi önkormányzat. A közösségi költségvetés szavazása augusztus 30. és szeptember 30. között zajlott.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!