<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Másfél órán keresztül tartott a légiriadó, jeleztek az applikációk és szirénák. Támadás egyelőre nem történt.

Március 12-én légiriadót hirdettek Kárpátalján. A megye számos településén jeleztek az applikációk, megszólaltak a szirénák - írja a Kárpátalja.ma. Két órán át – 4.40-től 6.30-ig – tartott a riadó. Nem történt támadás a megyében.

A portál arról is ír, mi a teendő légiriadó esetén, és hol követhetőek ilyenkor a regionális katonai igazgatás utasításai.

Beregszász egy csendes hajnalon - a mai nem ilyen volt. Fotó: Depositphotos
Beregszász egy csendes hajnalon - a mai nem ilyen volt. Fotó: Depositphotos

Frissítés: Teljes ukrajnai riasztásról volt szó – mondta Roman Moldavcsuk, a katonai adminisztráció sajtótitkára a Kárpátalja.ma tudósítása szerint.

„Voltak rakéta- és légifenyegetések Ukrajnában. Ebben az esetben az egész ország területére riasztást kell kiadni, mivel a rakéták repülési ideje rövid. Egy cirkáló-, egy ballisztikus- vagy bármilyen más rakéta, akármelyik megyébe becsapódhat. Ilyenkor jobb menedéket keresni, így az emberek biztonságban lesznek”

– fogalmazott Moldavcsuk.

Számos ukrán városban megszólaltak a légvédelmi szirénák szombaton kora reggel; a beszámolók szerint légiriadó volt Kijevben, a nyugati Lvivben (Lemberg), Odesszában, Harkivban és Szumiban is.

Pénteken az oroszok már a nyugati területen lévő Ivano-Frankivszk és Luck városát is lőtték. Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium képviselője elismerte, hogy megtámadták a városokat: