2020. február 25. 17:14
mfor.hu

Újabb magyar kerül kórházi karanténba Budapesten koronavírus esetleges gyanúja miatt.

A magyar kamionsofőr Lombardiában járt, nem lázas, de nem érzi jól magát, mondta el Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyanús esetek

A kamionsofőrt a mentőszolgálat már felvette, és kórházba szállítja, két hétig karanténban lesz.

Menczer Tamás hozzátette: Olaszországban két tartományban rendeltek el karantént, Lombardia tíz településén és Venetóban egy településen.

 MTI/EPA/Featurechina MTI/EPA/Featurechina

(Illusztráció)

Tájékoztatása szerint vannak magyarok a koronavírus miatt karantén alá vont szállodakomplexumban Tenerifén. Részleteket nem közölt. A kanári-szigeteki szállodakomplexumban, amelyben mintegy ezer ember tartózkodik, egy olasz vendégnél diagnosztizálták a koronavírust, írja az MTI.

Az Utazómajom információi szerint pedig egy magyar nőt egy bécsi kórházban kezelnek koronavírus gyanújával.

Horvátország és Ausztria sem úszta meg

Eközben már Horvátországban is megjelent a betegség: az első fertőzött egy fiatal férfi, aki február 19-e és 21-e között Milánóban tartózkodott. Őt jelenleg egy zágrábi kórház fertőzőosztályán tartják karanténban, az állapota kielégítő.

A jelek szerint elérte a vírus Ausztriát is: Tirolban egy Lombardiából hazatérő pár betegedett meg tőle a gyanú szerint.

Olaszországban keddig 222-en fertőződtek meg, ebből 173-at Lombardiában, 33-at Venetóban tartanak számon. Emilia Romagnában 18, Piemontban 3, a közép-olaszországi Lazióban ugyancsak 3 megbetegedésről tudnak, a betegségnek hét halálos áldozata van.