2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke szerint az Egyesült Államok monetáris politikája továbbra is restriktív marad. A Fed mostani kommunikációja szerint csekély esélye van a kamatcsökkentésnek, és az ezzel járó globális likviditásbővülésnek. Egyben tisztában vannak annak a kockázatával, hogy túl nagyot lazítsanak, ahogy azzal is, hogy túl kicsit.

Az Egyesült Államok jegybankja változatlanul korlátozó politikával él az infláció visszavetése végett – mondta Jerome Powell elnök egy New Yorkban tartott konferencián.

A Fed 18 hónap leforgása alatt 525 bázisponttal emelte a kamatszintet, mérlegében pedig egy ezer milliárd dolláros korrekciót hajtott végre.

Powell elmondása szerint a restriktív monetáris politika marad, mindaddig, ameddig nem látszik elérhetőnek az USA 2 százalékos inflációs céljának elérése.

Számos bizonytalanság, régi és új, bonyolulttá teszi feladatunkat a kockázatok kiegyensúlyozásában. Nem lehet túl nagy szigort bevezetni, de megvan a kockázata annak is, hogy túl kicsi a visszahúzó erő.

-mondta Powell.


A Fed elnöke szerint az USA jegybankjától óvatos marad, és megmarad az adatvezérelt döntéshozatal. A növekedési kilátások és aktuális folyamatok bíztatóak, az infláció letörésében viszont még nem lehet sikert hirdetni.

Összességében ebből rövid távon arra lehet következtetni, hogy a Fed nem fog rövidtávon újabb agresszív emelésekbe belemenni, de csökkenésre sincs kilátás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!