TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Erről is beszélt Orbán Viktor mai rendkívüli Facebook üzenetében. Bejelentette a határzár hatályának meghosszabbítását és a maszkviselési kötelezettség kiterjesztését is.

Mivel a vírust külföldről hurcolták be, a kormány fenntartja a beutazási korlátozásokat

-közölte a miniszterelnök. Arról nem szólt, hogy meddig tolják ki a jelenleg szeptember végéig érvényben lévő korlátozásokat (a külföldiek alapesetben nem léphetnek be az ország területére, a hazatérő magyar állampolgároknak pedig két hét karanténba kell vonulniuk, vagy teszteltetniük kell magukat).

Orbán Viktor (Korábbi felvétel. Forrás: Facebook)  Orbán Viktor (Korábbi felvétel. Forrás: Facebook)

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a járványügyi szakemberek szerint a második hullám december-január tájékán éri el a csúcspontját itthon.

Fokozódó maszkszigor

Orbán Viktor bejelentette azt is, hogy kiterjesztik a maszk használatát:

a tömegközlekedés és az üzletek mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi intézményekben, ügyfélfogadási irodákban is kötelezővé teszik.

Emellett fenntartják a teljes körű látogatási tilalmat a kórházakban és az idősotthonokban, az iskolákba pedig csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni október elsejétől, így is csupán a diákoknak és a tanároknak.

A kormányfő közölte azt is, hogy megállapították a teszt hatósági árát:

maximum 19 500 forintot lehet elkérni egy vizsgálatért.

Szerinte az egészségügyet felkészítették a második hullámra, a kórházi ágyak, lélegeztető-készülékek, orvosok, ápolók a megfelelő számban rendelkezésre állnak. Jelenleg több mint 10 ezer ágy van fenntartva koronavírusos betegeknek, ezt a számot  2-3-szorosára tudják növelni szükség esetén. (Jelenleg alig több 300 koronavírusos beteg szorul kórházi ellátásra.)

Nem állítják le az országot, de... 

Végül Orbán Viktor bejelentette azt is, hogy a szórakozóhelyeket este 11 óra után be kell zárni.

Az első hullámmal szemben megnyertük a csatát, most szembe kell néznünk a második hullámmal

- fogalmazott a kormányfő.

 Szerinte a „haditervük” arról szól, hogyan védjék meg az időseket, hogyan gyógyítsák meg a betegeket, és ezzel egyidőben hogyan tartsák fent az ország működőképességét.

Egyúttal mindenkit arra kért, hogy a saját, de különösen az idősek és a betegek érdekében tartsa be a szabályokat. Utasította a rendőrséget, hogy  figyeljen erre, és ha kell, akkor büntessen.

Egyre több az új haláleset

A bejelentésre azután került sor, hogy az elmúlt időszakban

nem csupán a regisztrált fertőzöttek, hanem az új halálesetek száma is növekedésnek indult Magyarországon.

Igaz, a kórházakban ápolt koronavírusos betegek száma jócskán elmarad a tavaszi csúcsértékektől, és még jelentős kórházi kapacitás áll rendelkezésre.    

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.