2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A Smart Manufacturing Festival – „A fejlődés társadalmasítása!” az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ) által életre hívott programsorozat, ahol a magyar ipari nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások (kkv), felsőoktatási intézmények és kutatóhelyek ajtót nyitnak a nagyvilágnak és két héten keresztül betekintést engednek az ipari digitalizáció lebilincselő világába. Több, mint 30 helyszínen, közel 50 féle program várja a látogatókat 2024. február 26. és március 8. között!

„A magyar gazdaság teljesítőképességében az Ipar 4.0 szerepe – amelyet tulajdonképpen a negyedik ipari forradalomként is értelmezhetünk – jelentős. Az okos technológiák és az automatizált rendszerek bevezetése (mesterséges intelligencia, robotika, BigData stb.) növelheti a magyar vállalatok versenyképességét a globális piacon, elősegítheti a hazai ipar modernizációját, és hozzájárulhat az ország gazdasági növekedéséhez. Emellett lehetőséget teremt a munkaerőpiac fejlődésére is, hiszen új, magasabb képzettséget igénylő munkahelyek jöhetnek létre, ami ösztönözheti a szakképzés és a felsőoktatás modernizálását. – mondta Ács István, az NTPSZ társelnöke, a Bosch Rexroth ügyvezetője és a programsorozat egyik ötletgazdája.

Az ipari digitalizáció az elsősorban beszállítói szerepet játszó hazai kkv-k számára létkérdés. Fotó: Depositphotos
Az ipari digitalizáció az elsősorban beszállítói szerepet játszó hazai kkv-k számára létkérdés. Fotó: Depositphotos

A Fesztivál időtartama alatt a technológiai újításokra, ipari digitalizációs megoldásokra és modern, okosgyártással működő vállalatok működésére nyitott és érdeklődő közönség olyan helyszíneken nyerhet bepillantást a kulisszák mögé, mint a Siemens, a Bosch vagy a Continental, de megtalálható a kiállító partnerek közt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vagy a Széchenyi István Egyetem is.

Dr. Monostori László, az NTPSZ és a SZTAKI elnöke szerint az ipari digitalizáció az elsősorban beszállítói szerepet játszó hazai kkv-k számára létkérdés, fennmaradásuk feltétele.

„Itt szeretnék két tévhitet eloszlatni. Nem helyes az a hozzáállás, hogy erre csak a nagyok képesek, és az sem, hogy egy hatalmas lépésben kell a digitalizációt bevezetni. Igenis, a helyes út a lépésenkénti – de tudatos – előrehaladás” – mondja a professzor.

A SmartManFest tehát mindenki számára nyitott, legyen akár egyetemista, akár kis- és középvállalkozó, a szakma részese vagy a szakmán kívülről érkező látogató. Regisztrálni a www.smartmanfest.hu honlapon lehet, ahol további információ is rendelkezésre áll a rendhagyó és egyben hagyományteremtő programsorozatról.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!