<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A csütörtöki és pénteki budapesti és megyei elődöntőkből hét csapat jutott a Privátbankár.hu által immár negyedik alkalommal, ezúttal gimnáziumoknak megrendezett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis verseny országos döntőjébe. Az első helyért 20 team április 27-én, szerdán küzd meg Budapesten, a javuló járványhelyzetnek köszönhetően a verseny történetében először személyesen. 

Mi lesz a bankbetétben tartott 120 millió forintos megtakarítással, ha a bank csődbe megy? És a részvényekkel, ha a befektetési szolgáltató húzza le a rolót és azok nincsenek meg? Vagy ha megvannak, de az értékük a vételkorinak a felére esett? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kaptak a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! címen rendezett diákverseny második, online fordulójában Budapest és hét megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Zala) legjobbjai.

A Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával rendezi meg a versenyt, amelynek programját a szervezők a verseny többi támogatóival együtt kifejezetten edukációs céllal állították össze, azt szem előtt tartva, hogy a diákok gyakorlati tudásra tegyenek szert, játékos módon.

A verseny – mely szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos volt jegybankelnök – három, online megrendezett fordulóból áll.

Az április 21-ei és 22-ei versenynap továbbjutói:

DPHMI – Bajai III. Béla Gimnázium 

csapatkapitány: Birkás Dóra, felkészítő tanár: Sziegl Hajnalka

a'larm – Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium

csapatkapitány: Csala Hanga, felkészítő tanár: Gortva Tamás

Audere est Facere – Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

csapatkapitány: Marczali Barna, felkészítő tanár: Varga Péter

dolog – Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium

csapatkapitány: Mérő Leon, felkészítő tanár: Nagy Viktória

Trezsöri – Tatabányai Árpád Gimnázium

csapatkapitány: Víg Gertrúd, felkészítő tanár: Zámbóné Borvendég Katalin

Mézik – Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium

csapatkapitány: Páli Ádám, felkészítő tanár: Kiss Zoltán

NERLovagok – Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium

csapatkapitány: Márk Levente, felkészítő tanár: Pataki Ágnes

Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel:

  • Az Államadósság Kezelő Központ fejenként 100 ezer forint értékű tárgynyereményt ajánlott fel a győztes csapat tagjainak.
  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2x125 000 forint összegű ajándékutalvánnyal jutalmazza az országos döntőben 2. és a 3. helyen végző csapatokat.
  • A Pénzügyminisztérium 150 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel, amelyet a zsűri ítél oda a megyei versenyen jól szereplő csapatoknak.
  • A Magyar Biztosítók Szövetsége egy laptopot ajánlott fel annak a pedagógusnak, aki a legtöbb diákot készíti fel a versenyre.
  • A Fundamenta-Lakáskassza a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára egyenként 50 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.
  • A Pénziránytű Alapítvány az országos döntő első 3 helyezett csapatának 1-1 hordozható bluetooth hangszórót ajánlott fel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.