1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja, hogy addig ne lehessen emelni az állami vezetők és az állami cégek vezetőinek béreit, amíg "Magyarországot sújtja a száguldó infláció", illetve nem rendezik a közszférában és az állami cégeknél dolgozó munkavállalók béreit - mondta a DK frakcióvezető-helyettese egy csütörtöki, online sajtótájékoztatón.

Arató Gergely úgy fogalmazott: "felháborító, elkeserítő és pofátlan, hogy a kormány, a Lázár János (...) vezette minisztérium" többszörösére emelte a MÁV-cégek vezetőinek bérét. A képviselő hozzátette, a MÁV-vezetők 75, 100, 130 százalékos emelést kaptak, miközben a cég dolgozói öt százalékosat.

Elfogadhatatlan, hogy a dolgozó emberek egyre nehezebben élnek, miközben az állami vezetők, az állami cégek vezetőinek bérét "az egekbe emelik" - összegezte véleményét a politikus.

(MTI)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!