<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Mfor.hu és a Privátbankár.hu szerkesztősége új, állandó információs rovatot indított Gazdasági Hőmérő néven.

Gazdasági Hőmérő néven új rovatot indít az Mfor.hu és a Privátbankár.hu szerkesztősége. A Privátbankár.hu főoldaláról is elérhető adatbázissal célunk, hogy az Olvasóink és a gazdaság iránt érdeklődők számára egyértelmű és átlátható információkkal szolgáljunk a magyar gazdaság aktuális helyzetéről, miközben a grafikonok segítségével az is világossá válik, volt-e jobb vagy rosszabb állapotban a gazdaság a mostaninál.

Ábráink segítségével egy kattintásra kiderül az érdeklődők számára, hogy például a koronavírus-járvány okozta válság mélyebb volt-e, mint a 2009-es. Ugyanakkor arra is választ kaphatnak, mit jelent a sokszor hallott "a nyugdíjasok jobban sújtja az infláció" kijelentés. Vagy épp arra, hogy a magyar minimálbér hogyan viszonyul más EU-tagállamban jellemző keresethez. De annak is egy kattintással utánajárhat, hogy mennyit költ a magyar kormány honvédelemre évente a GDP arányában.

Az információk és adatok rendszerezett közzétételével nem titkolt célunk, hogy bárki számára könnyen ellenőrizhetővé tegyük a közéleti szereplők, politikusok, véleményformálók által megfogalmazott gazdasági kijelentéseket is.

A Gazdasági Hőmérőnket a legfontosabbnak ítélt makrogazdasági adatokból összeállított 27 grafikonnal indítottunk el, az áttekinthetőség érdekében különböző témakörök köré rendeztük az elkészített ábrákat. Az alapadatok mellett pluszinformációk is leolvashatók ábráinkról. A példa kedvéért, a minimálbér alakulását ábrázoló grafikonról kiderül, a különböző években mennyi volt az az összeg, amit a nettón felül a munkaadó és a munkavállaló összesen befizet az államkasszába. A jövőben tovább bővítjük és természetesen rendszeresen frissítjük majd az ábrakészletünket újabb informatív és szemléletes diagramokkal, adatvizualizációval.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.