1p

A Fidesz frakcióvezető-helyettese tárgyalhat az önkormányzatokkal stratégiailag, energia-ügyben

A szerda este megjelent Magyar Közlönyben egyebek mellett a nyugdíjemelésről esett szó, az ezzel egyidőben megjelent Hivatalos Értesítőben pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter utasítást adott egy miniszteri biztos kinevezéséről. 

Eszerint Gulyás Gergely 2022. október 1. napjától 2023. június 30. napjáig Balla Györgyöt

az energia-áremelkedés miatt szükséges stratégiai egyeztetések koordinálásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.

Balla György, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, újdonsült miniszteri biztos az Országgyűlés egy korábbi plenáris ülésén  Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Balla György, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, újdonsült miniszteri biztos az Országgyűlés egy korábbi plenáris ülésén Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Balla György korábban a 25 ezernél több lakosú vidéki településekkel folytatott egyeztetésekért felelős miniszteri biztos szerepét töltötte be. Most is hasonló lesz a feladata a korábbi hírek szerint: ő koordinálja a tárgyalásokat az önkormányzatokkal azzal kapcsolatban, hogy milyen segítségre van szükség a következő évben az áram- és gázbeszerzésekhez.

A miniszteri biztos tevékenységét a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!