<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Petíciót indít az LMP a napelemek után fizetendő termékdíj eltörlésére - jelentette be Érd alpolgármestere, a párt országos elnökségének tagja vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Tetlák Örs az LMP közösségi oldalán közzétett felvétel szerint nehezményezte, hogy egy napelempanel után 2000-2500 forintot, tehát egy napelemes rendszer után több tízezer forintot kell termékdíjként kifizetni. Szerinte ez azért sem indokolt, mert a környezetvédelmi termékdíjat a veszélyes anyagokat tartalmazó termékek miatt vezették be, ám a gumiabroncsokkal, hűtőfolyadékokkal, akkumulátorokkal ellentétben a napelem szinte teljes mértékben újrahasznosítható, ráadásul az egyik legjobb technológia a fosszilis és atomenergia kiváltására.

A napelemek elterjedése az energiaárak elszabadulása miatt különösen fontos, Magyarország a megújuló energiák hasznosításában amúgy sem áll jól - tette hozzá.

Tetlák Örs szerint ezért is "bűn a magyar gazdaság és a családok ellen" minden korlátozás, ami a napenergia hasznosítását nehezíti. Ösztönzése épp olyan fontos lenne, mint szigetelés- és nyílászáró-korszerűsítési pályázatokat megjelentetni - tette hozzá. A petíciót az LMP internetes felületein fogják közzétenni. (MTI)