2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Palkovics László miniszter távozik a kormányból, a megalakuló energiaügyi tárca élére Lantos Csaba kerül.

Önálló Energiaügyi Minisztérium alakul, ahová az energetikai hivatal feladatainak zöme kerül, a miniszter Lantos Csaba lesz – közölte rendkívüli sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

Palkovics László lemondását Orbán Viktor kormányfő elfogadta. Gulyás Gergely azt mondta,

a távozó miniszter egységes portfolióként tekintett a tárcájára, ezért az eneriaügyek kiválásával nem vállalja tovább a tárca vezetését.

A Technológiai és Ipari Minisztérium jogutódja lesz az Energiaminisztérium, az ipari feladatok a gazdaságfejlesztési, a közlekedés az építési és beruházási (közlekedés), a felnőttképzés és az innováció pedig a kulturális és innovációs miniszter hatáskörébe kerül.

Az uniós szabályok miatt nem lehetséges, hogy a Paksi Atomerőmű és az MVM közös tárca irányítása alá tartozzon, ezért előbbi marad a Szijjártó Péter vezette Külügyi és Külgazdasági Minisztérium irányítása alatt – közölte a kancelláriaminiszter.

Az új minisztérium összesen 4 államtitkárral fog működni. Palkovics Lászlóra a felsőoktatásban, a járműiparban, és az innovációban számítanak nem kormányzati szereplőként.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!