<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Palkovics László miniszter távozik a kormányból, a megalakuló energiaügyi tárca élére Lantos Csaba kerül.

Önálló Energiaügyi Minisztérium alakul, ahová az energetikai hivatal feladatainak zöme kerül, a miniszter Lantos Csaba lesz – közölte rendkívüli sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

Palkovics László lemondását Orbán Viktor kormányfő elfogadta. Gulyás Gergely azt mondta,

a távozó miniszter egységes portfolióként tekintett a tárcájára, ezért az eneriaügyek kiválásával nem vállalja tovább a tárca vezetését.

A Technológiai és Ipari Minisztérium jogutódja lesz az Energiaminisztérium, az ipari feladatok a gazdaságfejlesztési, a közlekedés az építési és beruházási (közlekedés), a felnőttképzés és az innováció pedig a kulturális és innovációs miniszter hatáskörébe kerül.

Az uniós szabályok miatt nem lehetséges, hogy a Paksi Atomerőmű és az MVM közös tárca irányítása alá tartozzon, ezért előbbi marad a Szijjártó Péter vezette Külügyi és Külgazdasági Minisztérium irányítása alatt – közölte a kancelláriaminiszter.

Az új minisztérium összesen 4 államtitkárral fog működni. Palkovics Lászlóra a felsőoktatásban, a járműiparban, és az innovációban számítanak nem kormányzati szereplőként.