2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A kormány 2024. január 1-jétől megemeli az üzemanyagok jövedéki adóját.

A kormány az üzemanyagokat terhelő adó mértékét, az uniós előírásokhoz igazítva, 2024. január 1-jétől megemeli – jelentette ki Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Hozzátéve: ezzel párhuzamosan a kereskedelmi gázolaj adómértékét is hozzá kell igazítani az uniós adóminimumhoz.

Az adómértékek meghatározásához az Európai Unió hivatalos lapjában kihirdetett euró/forint árfolyamot kell alapul venni, ami a 2022. október 3-i. Márpedig aznap éppen rendkívül gyenge volt a hazai fizetőeszköz, egy euró 424,86 forintot ért.

Csak az üzemanyagokat érinti. Fotó: MTI
Csak az üzemanyagokat érinti. Fotó: MTI

Izer azt is világossá tette, hogy a változás kizárólag az üzemanyagokat terhelő jövedéki adót érinti, a most benyújtott adótörvények semmiféle emelést nem tartalmaznak sem a dohánytermékek, sem az alkoholos termékek esetében.

„A mezőgazdasági gázolaj adó-visszatérítését pedig a változatlan adóteher biztosítása érdekében kell növelni. Az extraprofitadókról szóló kormányrendeletben megállapított további jövedékiadó-mértékek viszont változatlan tartalommal épülnek be a jövedéki törvénybe” – fogalmazott.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!