1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert kérdezték erről. 

“Nagyon, nagyon közel van a lezárás, de repteret eladni könnyű, vásárolni nehéz. Nyárra biztosan meglesz” - mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az ATV-nek. 

Az ATV arról kérdezte a nemzetgazdasági minisztert, mikor kerül rá a pecsét a Budapest Airport szerződésre, és meg tudja-erősíteni a hvg.hu korábbi hírét, hogy a magyar állam 80 százalékos részesedést szerez az Airport Holdingban, és ezért több mint 770 milliárdot fizet.

Érkezik az állam. Fotó: Depositphotos
Érkezik az állam. Fotó: Depositphotos

Nagy Márton azt mondta:

“nagyon, nagyon közel van a lezárás, azt kell megérteni, hogy repteret eladni könnyű, vásárolni nehéz”. Ha valaki látná, milyen részletekbe menően kell tárgyalni, akkor csodálkoznának, milyen gyorsan megy, ez a munkatársait dícséri. Nem gondolja, hogy a reptér megvásárlása “lassan halad”  - tette hozzá.

A miniszter kiemelte, hogy a Budapest Airport megvásárlása az ország legnagyobb infrastrukturális eszközvásárlását jelenti - ami valaha is volt -, “és nagyjából 5 milliád euró körüli” eszközről van szó.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!