2p

Csökken az olajár egy szaúdi bejelentésre.

Csökkent a kőolaj ára a nemzetközi piacokon Szaúd-Arábiának arra a bejelentésére, hogy februárban olcsóbban adja a nyersolajat valamennyi régió számára.

Esik. Fotó: Depositphotos
Esik. Fotó: Depositphotos

Az MTI közlése szerint hétfőn fél nyolckor az északi-tengeri Brent olajfajta ára hordónként 1,04 dollár (1,32 százalék) csökkenéssel, 77,72 dolláron állt. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai olajfajta jegyzése 1,12 dollárral (1,52 százalékkal) 72,69 dollárra süllyedt. A múlt héten a Brent 2,2 százalékkal, a WTI 3 százalékkal drágult.

A Saudi Aramco szaúdi olajtársaság vasárnap közölte, hogy februárban hordónként 2 dollárral csökkenti a kőolaj árát minden régió számára.

Megfigyelők rámutattak arra, hogy a piac továbbra is figyelemmel kíséri a líbiai helyzetet, ahol tiltakozások miatt leállították az olajkitermelést az ország legnagyobb olajmezőjén, továbbá a Vörös-tengeren kialakult helyzetet is vizsgálják a jemeni húszik kereskedelmi hajók elleni sorozatos támadásait követően.

Hamarosan megtudhatjuk, hogy az olajár-csökkenés hatása már a szerdától érvényes hazai üzemanyagárakban is érződik-e, a bejelentésről azonnal beszámolunk.

Az olajárfolyamok alakulását is figyelemmel kísérheti laptársunk, a szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Privátbankár oldalán.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!