<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Egy uniós támogatású hulladékgazdálkodási programban vesz részt.

A balkáni állam uniós csatlakozási felkészülését segítő program egymillió euró értékű, és 100 százalékos finanszírozású. Erről a szkopjei kormány képviselője döntött az Európai Bizottság jóváhagyásával - közölte csütörtökön lapunkkal a programba bekapcsolódó  Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (KBKA).

A KBKA a macedón kormányt segíti a legjobb európai gyakorlatokat bemutatva úgy, hogy az ország számára legtesthezállóbb gyakorlat alakuljon ki.

Több magyar szakember is részt vesz a programban. Fotó: depositphotos
Több magyar szakember is részt vesz a programban. Fotó: depositphotos

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a Twinning kiírások történetében ilyen eredmény a körökörös gazdaság területén még nem született. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány magyar projektvezetőként először valósíthat meg egy Twinning projektet.

Sitányi László, az Alapítvány klímavédelmi igazgatója által vezetett csapatnak három rész-irányítója van, akik a KBKA szakértői: Wégner Krisztina, hulladékgazdálkodásra szakosodott szakjogász, aki több, mint négy éve dolgozik már a balkáni ország hulladékgazdálodási rendszerének átalakításán. Bárdos Enikő, aki egyebek mellett a magyar hulladékgazdálodási stratégia kialíktásában is részt vett, valamint Horváth Erika, aki szintén évtizedes gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a hulladékgazdálkodásban.