2p

Egy uniós támogatású hulladékgazdálkodási programban vesz részt.

A balkáni állam uniós csatlakozási felkészülését segítő program egymillió euró értékű, és 100 százalékos finanszírozású. Erről a szkopjei kormány képviselője döntött az Európai Bizottság jóváhagyásával - közölte csütörtökön lapunkkal a programba bekapcsolódó  Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (KBKA).

A KBKA a macedón kormányt segíti a legjobb európai gyakorlatokat bemutatva úgy, hogy az ország számára legtesthezállóbb gyakorlat alakuljon ki.

Több magyar szakember is részt vesz a programban. Fotó: depositphotos
Több magyar szakember is részt vesz a programban. Fotó: depositphotos

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a Twinning kiírások történetében ilyen eredmény a körökörös gazdaság területén még nem született. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány magyar projektvezetőként először valósíthat meg egy Twinning projektet.

Sitányi László, az Alapítvány klímavédelmi igazgatója által vezetett csapatnak három rész-irányítója van, akik a KBKA szakértői: Wégner Krisztina, hulladékgazdálkodásra szakosodott szakjogász, aki több, mint négy éve dolgozik már a balkáni ország hulladékgazdálodási rendszerének átalakításán. Bárdos Enikő, aki egyebek mellett a magyar hulladékgazdálodási stratégia kialíktásában is részt vett, valamint Horváth Erika, aki szintén évtizedes gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a hulladékgazdálkodásban.


 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!