Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Vagy egy kézilabdázó, vízilabdázó, a lényeg, hogy az első osztályban játszó hivatásos sportoló legyen. 

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden kora este nyújtott be egy salátatörvényt, melynek egyik paragrafusa a valamivel több mint egy évvel ezelőtt módosított egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (ekho) szóló törvényen változtatna. 

Ha az országgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor 2019. január elsejétől duplázódna, vagyis évi 250 millió forintról évi 500 millióra emelkedne az a bevételi határ, melynek eléréséig az országos sportági szakszövetség, országos sportági szövetség első osztályú versenyrendszerében induló sportszervezet hivatásos sportolója választhatja az ekho-t. 

Vagyis az eddigi havi 21 millió forint helyett akár 42 milliót is kereshet egy hivatásos sportoló Magyarországon. 

Fotó: MTIFotó: MTI

Az ekho bevételi határát a sportolók és edzők esetében egyébként idén emelték meg 125 millióról 250 millió forintra. A 2017-es állapothoz képest két év alatt a négyszeresére emelte a kormány a bevételi határt, miközben esetükben már így is kiemelt volt annak mértéke. Az ekho-t írók, filmesek, zenészek, művészek esetében a bevételi határ mindössze 60 millió forint. 

Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás mértéke egyébként 15 százalék, ezen felül a kifizetőnek is van adófizetési kötelezettsége az ekhós alkalmazott után - de nem a sportvállalkozásoknál. Tavaly Tiba István, balmazújvárosi fideszes képviselő javaslatára ugyanis megszüntették a sportolók bére után a sportvállalkozásokat terhelő százalékos mértékű ekho fizetési kötelezettséget. 

Összességében tehát két év leforgása alatt különböző módokon hatalmas kedvezményt adott és adhat még a sportkluboknak a kormány.

A mostani, újabb emelés minden bizonnyal a látványsportágak, főként az átlagnál jóval többet kereső focisták miatt lehet szükség. Az NBI-es topcsapatoknál akár 7-8 milliós havi fizetésekről is lehet hallani, ugyanakkor már a kézilabdában is lehetett elszállt fizetésekről hallani. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.