3p

A horgász szemüveg főként a tavaszi és a nyári időszakban jelenthet nagy segítséget a vízparton, egyrészt a kapások érzékelésében, másrészt a szemeink védelmében. Ennek megfelelően mindenképp olyan kelléknek számít, amit érdemes beszerezni.

A cikkben tehát a horgász szemüveg hasznosságát fogjuk megvilágítani. Emellett pedig mutatunk két roppant hasznos kiegészítőt is, amivel a horgász szemüveg várható élettartamát lényegesen meghosszabbíthatjuk.

A modern horgász szemüvegek által biztosított előnyök

Horgászat közben az éberség, a koncentráció és a kapás időben történő érzékelése kulcsfontosságú az eredményességünk szempontjából. Bizonyos esetekben azonban fellépnek olyan körülmények, amelyek nehezítik az észlelést.

Tipikusan ilyen nehezítést jelent a szél, az eső vagy éppenséggel a szikrázó napsütés is. A modern horgász szemüveg pontosan akkor nyújt roppant hathatós segítséget, amikor a szemünkbe sütő nap miatt nehezebb volna meglátnunk a kapást.

Az úszónak, a feeder botok spiccének vagy az egyéb kapásjelzőnek a meglátása tehát sokkal egyszerűbb lesz, ha horgász szemüveget viselünk. Nem beszélve arról, hogy ezzel a szemeinket is kímélni tudjuk.

Mire érdemes odafigyelni a horgász szemüveg beszerzése során?

Természetesen az egyéb szemüvegekhez hasonlóan a horgász szemüvegek tárháza is kifejezetten széles, már-már zavarba ejtő. Ennek megfelelően nem könnyű választani a rendelkezésre álló sokféle változat közül.

Persze maga a stílus, a horgász szemüveg lencséi, valamint a színárnyalatai már szolgáltathatnak olyan támpontokat, amelyekre támaszkodva helyes döntést hozhatunk. Vagyis nemcsak a szemeinket fogjuk kímélni egy egész napos horgászat alkalmával, hanem a kapás érzékelése is jóval hatékonyabban fog menni a számunkra.

Mindezek mellett arra is célszerű odafigyelni, hogy a választott horgász szemüveg legyen esztétikus, nézzünk ki jól benne. Így sokkal jobb érzés lesz visszanézni azokat a fotókat, amelyeken az általunk fogott kapitális halakat tartjuk éppen.

Hasznos kiegészítők a horgász szemüveg mellé

Az általunk beszerzett horgász szemüvegre minden bizonnyal sokáig szeretnénk majd vigyázni, hogy a lehető leghosszabb ideig használni tudjuk. Ennek szellemében célszerű lesz beszereznünk néhány hasznos kiegészítőt.

Az egyik ilyen a neoprén szemüvegtok, amiben biztonságosan tárolhatjuk magát a szemüveget. Ennek köszönhetően nem lesz karcos, nem nyomódik meg, és nem is fog eltörni. Ráadásul kis helyen is elfér, ezért egy kisebb horgász táskában is magunkkal vihetjük.

A másik praktikus kellék pedig a nyakba akasztó lehet, amit a horgász szemüveghez tudunk illeszteni. Ezáltal csalizás, fárasztás vagy szerelés közben sem fog leesni a nyakunkból a szemüveg, így elhagyni sem fogjuk, és sérülések sem lesznek rajta.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!