<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tízpontos követeléscsomagot adtak ki.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) tízpontos követeléscsomagot állított össze, amelyet a kormány megalakulását követően eljuttat a miniszterelnök mellett minden döntéshozóhoz, valamint a parlamenti pártok vezetőihez, közölte Zlati Róbert elnök szerdán az érdekképviselet közleményében.

Helyreállíttatnák a szakszervezeti jogokat. (Illusztráció.) Fotó: MTI/Rosta Tibor
Helyreállíttatnák a szakszervezeti jogokat. (Illusztráció.) Fotó: MTI/Rosta Tibor

A tájékoztatás szerint a csomagban a Magyar Szakszervezeti Szövetség sürgeti az évek óta hiányolt szociális párbeszédet, amelyben hangsúlyt kap - egyebek mellett - a munkahelyi, ágazati szinten megerősített kollektív-szerződési rendszer, továbbá az elmúlt évek alatt "elsorvasztott" szakszervezeti jogok visszaállítása.

A szakszervezeti követeléscsomag fontos eleme a bérrendezés, a bérfelzárkóztatás, továbbá a munka világát, közvetlenül a munkavállalókat hátrányosan érintő törvényi változtatások korrekciója - szögezte le az elnök a közleményben.

Zlati Róbert a csomag további fontos elemének nevezi az álláskeresési támogatási idő meghosszabbítását is - áll a szakszervezet közleményében az MTI szerint.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.