<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

De nem az élelmiszerboltoké volt a főszerep.

Februárban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 9,8 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. Az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes üzletekben 3,4, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 14,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 19 százalékkal  emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakihoz viszonyítva - jelentette  KSH.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Az idei év másdoik havában az élelmiszer-kiskereskedelem 76 százalékát adó élelmiszerjellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 3,2 százalékkal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 3,9 százalékkal emelkedett. Az eladások volumene a használtcikk-üzletekben 50, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 40, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 16, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 15, az iparcikkjellegű vegyes üzletekben 12, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 9,1 százalékkal növekedett.

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 9,2 százalékkal bővült, folytatva az évek óta tartó tendenciát. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 7,6 százalékkal nőttek.

Az országos kiskereskedelem forgalma februárban folyó áron 1149 milliárd forintot ért el.Az országos kiskereskedelmi forgalom 45 százaléka az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes üzletekben, 37 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 18 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

Az idei év első két hónapjában a kiskereskedelem forgalmának volumene az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva, 7 százalékkal emelkedett. Az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes kiskereskedelemben 1,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 10,4, az üzemanyag-kiskereskedelemben 14,8 százalékkal nőtt az értékesítés volumene.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.