2020. április 8. 09:02
mfor.hu

Hogy mit okozott a koronavírus, az majd csak később derül ki. 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint februárban az export euróban számított értéke 3,9, az importé 0,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A termék-külkereskedelmi egyenleg 343 millió euróval javult.

Februárban a kivitel értéke 9 milliárd 426 millió eurót (3177 milliárd forintot), a behozatalé 8 milliárd 308 millió eurót (2799 milliárd forintot) tett ki. A termék-külkereskedelmi többlet 1,1 milliárd euró (378 milliárd forint) volt.

A KSH egyúttal megjegyzi: a koronavírus-járvány külkereskedelmi termékforgalomra gyakorolt hatása a részletes adatokkal, vagyis a második becslésben vizsgálható.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.