2p

Mától Német Tamás a Telex új főszerkesztője, míg Dull Szabolcs, az eddigi vezető a Van Másik Zrt. lapigazgatója lesz. Tóth-Bíró Marianna főszerkesztő-helyettes két hete távozott. 

A Telex pénteken jelentette be, hogy átalakul a vezetés: Német Tamás veszi át a főszerkesztést Dull Szabolcstól. Azt írták, hogy Dull Szabolcs saját kezdeményezésére alakítják át a működést, és szétválasztják a főszerkesztői és az igazgatói posztot.  

A portál közleménye szerint Német Tamás a Telex egyik legismertebb arca, eddig szerkesztőként, a politikai, gazdasági, közéleti témákkal foglalkozó rovat egyik vezetője volt. Vezetésével az a cél, hogy a lap tartalmi kínálata tovább erősödjön, színesedjen, új megközelítéssel készüljenek fontos témákról cikkek.

Munk Vera már korábban távozott a portáltól. Fotó: Telex
Munk Vera már korábban távozott a portáltól. Fotó: Telex

Az új vezetőt az összes szerkesztő és a cégvezetés is támogatja, és a szokásaiknak megfelelően a végső kinevezése előtt a teljes szerkesztőség véleményt nyilvánított a döntésről. A 94 szavazásra jogosultból 91 támogató szavazatot kapott, egy ember nem szavazott, ketten nemmel szavaztak.

„Az elmúlt időszakban több, a szervezetnek és nekünk, a szerkesztőség tagjainak személyesen is fontos ember távozott a Telexből (például Munka Vera is) - a szerk.)  Alapból is, de ennek fényében pláne pontosan tudom, mekkora feladat és felelősség ezt a munkát elvállalni, és azt is, mekkora lépés ez a saját életemben. A most megkapott szerkesztőségi bizalommal, a szerkesztői kör támogatásával és segítségével azonban bízom abban, hogy valódi közösségként folytathatjuk az eddigi munkát, és egy szabad, fejlődő, a magyar sajtópiacon kiemelkedő újságot készíthetünk” – mondta Német Tamás.

Dull Szabolcs szakmai igazgatóként a Telex igazgatóságában dolgozik a jövőben is, illetve a Telex Akadémia szakmai vezetőjeként folytatja.

„A Telex az elmúlt két és fél évben az ország megkerülhetetlen újságja lett, naponta több mint félmillióan olvassák. A Telex az elmúlt két és fél évben hihetetlen sokat fejlődött, az újsággal kapcsolatos operatív feladatok annyira megszaporodtak, hogy örömmel adom át a főszerkesztői posztot olyan kollégának és barátnak, Német Tominak, aki a telexes csapattal tovább folytatja a megkezdett munkát, hogy továbbra is az ország egyik első számú hírforrása lehessünk. Én pedig, ahogy eddig is, igazgatósági tagként mindent megteszek a Telex sikeréért.”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!