3p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tovább erősödik a harmadik hullám: idén még nem szedett ennyi áldozatot egyetlen nap alatt a koronavírus. A kórházban ápoltak száma is gyorsan emelkedik, egyre többen vannak lélegeztetőgépen.

A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. 4211 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 439 900 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a friss tájékoztatásból. 25 723 tesztből találtak ennyi új fertőzöttet, ami azt jelenti, hogy a pozitivitási ráta 16 százalékos.

Elhunyt 136 beteg, így az elhunytak száma 15 324 főre emelkedett. Ez sajnos idei csúcs - ilyen sok áldozatot utoljára december 30-án szedett a koronavírus egy nap alatt.

A gyógyultak száma 2013-mal nőtt egy nap alatt, jelenleg 326 215 fő esett át hivatalosan a betegségen. Az aktív fertőzöttek száma 2062-vel 98 361 főre emelkedett - ebben a tempóban csütörtökön vagy pénteken átlépi a 100 ezret az aktív fertőzöttek száma. 

6 367 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 622-en vannak lélegeztetőgépen - előbbi 296 fős növekedést jelent, utóbbi szám 41-gyel magasabb lett egyetlen nap alatt. Utoljára tavaly december 10-én voltak ennyien egyidőben lélegeztetőgépen.

Már 758 037 fő a beoltottak száma, közülük 253 368 fő már a második oltását is megkapta. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 36 360 oltást sikerült beadni.

Annak érdekében, hogy minél többen minél előbb megkapják az első oltást módosult az oltási stratégia. A következő egy hét oltási terve: folytatódik a regisztrált idősek oltása háziorvosoknál (250 ezer kínai vakcinával és 31 ezer Moderna-vakcinával). 114 ezer Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokon adják be az időseknek. 74 ezer 60 év alatti krónikus beteget kórházi oltópontokra hívnak be SMS-ben most hétvégére, ők AstraZenecát kapnak.

Teljeskörű digitális oktatásról egyelőre nincs szó, az általános iskolákban továbbra is érvényben vannak az óvintézkedések és a testhőmérséklet-mérés. Ha egy óvodában vagy iskolában megjelenik a vírus, az Operatív Törzs dönt arról, hogy szükséges-e rendkívüli szünetet vagy digitális oktatást elrendelni.  Az Operatív Törzs jelenleg 196 óvodában egy-egy csoportot érintően (az intézmények 6,6 százaléka), 137 óvodában (4,6 százalék) és 69 általános iskolában (2,7 százalék) az egész intézményt érintően rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 467 általános iskolában egy-két osztályt (18 százalék) és 128 általános iskolában (5 százalék) a teljes intézményt érintően digitális tanrendet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!