<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A vákuumszivattyú visszacsapó szelepe akadályozhatja a fékrásegítőt. Akinek idehaza érintett az autója, ingyen kicserélik az alkatrészt.

Közelmúltban megejtett műszaki ellenőrzések során fény derült arra, hogy egyes Suzuki személyautók esetében a fékrásegítő működéséhez szükséges vákuumot előállító szivattyú visszacsapó szelepe megdagadhat a motorolaj egyes összetevőinek hatására, elzárhatja a vákuum útját a fékrásegítő felé, ami elzárhatja a vákuum útját a fékrásegítő felé – írja a HVG. A lap rámutat,

a fékrendszer ebben az esetben is működőképes marad,

azonban a vezetőnek nagyobb pedálerőt kell kifejtenie a fék működtetéséhez. A Suzuki ezért visszahívási kampányt indít, kicseréli az alkatrészt az érintett import modellek és egyes korábban gyártott Vitara és SX4 S-Cross modellek esetében.

A Magyar Suzuki itthon díjmentesen cseréli a visszahívási kampányban érintett 66 ezer vásárlónak a szükséges alkatrészeket. A lap azt írja, az Esztergomban gyártott Vitarán és az SX4 S-Crosson kívül az import Swift, Swift Sport és Baleno modellek is érintettek. Lejárt garanciájú autóknál, a cég méltányossági eljárást alkalmazva szintén díjmentesen végzi el a cserét.

A javítás mintegy 1-1,5 órányi időt vesz igénybe.

A Suzuki értesítést küld a visszahívási kampányról, és az online rendszerben alvázszám alapján lekérdezhető, javítandó autóról van-e szó.