<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A végső fázisába érkezett Mészáros Lőrinc településén az óvoda átalakítása és korszerűsítése. A teljes körű kivitelezéshez azonban pótmunkákat kellett elrendelni, melyeket úgy tűnik, túl drágára árazott a kivitelező cég.

Felcsúton október 19-én tartanak testületi ülést, ahol egyebek mellett a hamarosan elkészülő Kastély Óvoda átalakítása, korszerűsítése és bővítése is terítékre kerül. Mint azt a polgármester, Mészáros László írja, a szakhatóságokkal történt előzetes egyeztetések során, illetve a terep adottságai miatt pótmunkák váltak szükségessé. Ezeket az eredeti költségvetési kiírás nem tartalmazta, ezért árajánlatot kértek a kivitelőzőtől, a felcsúti Koch és S Kft.-től

  • kerítés építésére,
  • hátsó terasz építésére a terepadottságoknak megfelelően,
  • 3 db mechanikus napernyőre,
  • 3 db homokozóra
  • gumi burkolatra
  • és terített gyepszőnyegre.

Forrás: kastelyovi.huForrás: kastelyovi.hu

A kiírt, október 12-i határidőig meg is érkezett az ajánalt, ami nettó 38,4 millió (bruttó 43,6 millió) forintról szólt. Ebből a legnagyobb tétel a motoros napernyők telepítése (nettó 5,4 millió) és a terasz feltöltése (nettó 6,6 millió forint).

Ezt a nettó 38,4 millió forintot azonban drágának találta a felcsúti önkormányzat, a polgármester az ár csökkentésére szólította fel a kivitelezőt:

"Kérjük a vállalkozót, hogy a pótmunkákra 2018. október 12. napján ajánlott árat, csökkenteni szíveskedjék."

Ennek minden jel szerint a Koch és S eleget is tett, hiszen az előterjesztés mellékleteként a pótmunkák miatt szükséges szerződésmódosítást is beterjesztették.

A dokumentum szerint a nettó 269,2 milliós vállalási ár a pótmunkákkal együtt 299,8 millió forintra emelkedik. Vagyis ebből kiindulva kiszámolható, hogy a polgármesternek sikerült egy 10,7 százalékos árcsökkentést kijárni a vállalkozónál.

Ezzel a település 8,2 millió forintot spórolt meg a pótmunkán.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.