3p

A 39. hét nézettségi adataiban meglepetés nem született, azonban egy álomhatárt áttörtek.

A hétköznap esték a múlt héten még a főzésről szóltak, hiszen ismételten összecsapott az ’A konyhafőnök’ és a ’Séfek séfe’. Ahogy táblázatunkon is látszik, hiába döntőzött az RTL vetélkedője, a végső nevetés a TV2-nek jutott, ugyanis a ’Séfek séfe’ simán nyert ezen a héten is:

Az RTL azzal vigasztalódhat, hogy ’A konyhafőnök’ javítani tudott a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban, és a búcsúzó széria közönségaránya megközelítette a 15 százalékot.

A kereskedelmi csatornák hétköznapi kínálatában még egy érdekesség akadt, ugyanis a ’Kőgazdag fiatalok – Rich Kids Hungary’ tovább folytatta pályafutását a TV2-n. A honosított formátum, a finoman szólva is jómódú félceleb influenszerek, és gazdag emberek gyermekeinek mindennapjait követi, az este fél 11-es kezdés mellett a héten már csak alulról súrolta a 200 ezres nézettséget, azaz fokozatosan kezdi elveszteni a közönség érdeklődését.

Sportesemények

A héten Forma-1-es futamot nem, érdekes focimeccseket viszont rendeztek. Ezek közül a magyar tévézőket kettő hozta igazán lázba:

  • a magyar bajnoki keretében a hétközi fordulóban a Ferencváros a Kecskeméttel csapott össze, a zöld-fehérek itt 1-0-s győzelemmel zártak – ezt 208 ezren nézték;
  • míg Szoboszlai Dominik és a Liverpool a Tottenham ellen játszott angol bajnokit, a Liverpool 1-2-es vereségével záródó mérkőzés körül azóta is áll a bál egy megkérdőjelezhető videóbíró döntés miatt. A meccset egyébként 153 ezren követték élőben a készülékek előtt.

Végül egy szokatlan sportesemény is akadt a héten, hiszen megrendezték a 16. Nemzeti Vágtát, a kecskeméti lovas győzelmével záruló futamot 153 ezren figyelték a tévében.

Hogy alakult a hétvégi összecsapás?

Mostanában szombatra és vasárnapra is jócskán jut nézettség szempontjából erős műsorokból, ez a 39. héten sem volt máshogy. Az RTL a szombat esti programot az ’A mi kis falunk’ új évadjának újabb részével indította, ez 452 ezres nézettségig jutott, amely kisebb gyengülés az előző rész teljesítményéhez képest. Ezután jött a ’The Voice’, a székmegfordulós tehetségkutató 515 ezres nézettséget tudott felmutatni, ez valamivel rosszabb eredmény, mint a megelőző héten produkált szám.

A TV2 szombati programját a ’Mutasd a hangod!’ nyitotta, a tehetségkutató a héten 582 ezer nézőig jutott. A csatorna emellett továbbra is duplázik hétvégente a ’Sztárban sztár leszek!’ részeivel, és a számok igazolják is ezt a stratégiát: a szombati epizód 823 ezer nézőig jutott, amely a hét második legjobb eredménye.

Megint nyert a 'Sztárban sztár leszek!' Fotó: TV2 Sajtószoba
Megint nyert a 'Sztárban sztár leszek!' Fotó: TV2 Sajtószoba

Vasárnap az RTL cápái nem tudták folytatni az erősödést, a ’Cápák között’ üzleti vetélkedő így 419 ezres nézettséget ért el. Mindez azonban nem volt elég ahhoz, hogy versenyezni tudjon a ’Sztárban sztár leszek!’ napi adásával, hiszen

a teljes lakosság körében ez álomhatárt jelentő, 1 milliós nézettséget ért el, míg a 18-49 éves korcsoportban 339 ezer nézőig és 28,7 százalékos közönségarányig jutott, ez pedig toronymagasan a hét legjobb nézettsége volt.

Az 1 milliós közönségszám egyébként 2023 második felének legjobb nézettségi adata, idén összesen kétszer született ennél jobb eredmény.

Ezt most nagyon megnyerte a TV2

Elsősorban a ’Sztárban sztár leszek!’ elképesztő fölényének köszönhető az, hogy a TV2 a heti végeredményben is 20 százalék fölé került, ugyanis a 18-49-es évesek körében mért átlagos napi közönségarányok harcában a csatornáé lett a győzelem, és 20,9 százalékával megelőzte az RTL által elért 15,1 százalékot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!