2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kormánypárti képviselők szerint tévhiteket és méltatlan támadásokat fogalmazott meg Magyarországgal és a magyar kormánnyal szemben az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának delegációja, amely kedden folytatott tárgyalást az országgyűlési bizottságok képviselőivel.

Bánki Erik az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke a tárgyalás utáni sajtótájékoztatóján azt mondta: a gazdasági és az igazságügyi bizottság, illetve az európai ügyek bizottságának képviseletében alapos és minden részletre kiterjedő bevezetőt tartottak, a Európai Parlament delegációja részéről felvetődött kérdésekből viszont egyértelműen azt a következtetést vonták le, hogy a legjelentősebb ügyekben sajtóértesülésekre hagyatkozva formálnak véleményt. Alapvető tévedéseket és tévhiteket fogalmaztak meg, többek között a kormány gazdaságpolitikájával, a különadókkal, a közbeszerzések működésének az átláthatóságával és a rezsiköltségek kérdéskörével kapcsolatban is - tette hozzá.

Bánki Erik szerint alapvető tévedéseket és tévhiteket fogalmaztak meg. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Bánki Erik szerint alapvető tévedéseket és tévhiteket fogalmaztak meg. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Vejkey Imre, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának KDNP-s elnöke azt hangsúlyozta: a tárgyaláson az Európai Parlament delegációja számára egyértelműen bebizonyították, hogy Magyarország egy modern, demokratikus jogállam, ahol független intézmények működnek. Ugyanakkor - folytatta - rendkívül méltatlan támadást kaptak a delegációtól, először a miniszterelnök, majd saját személyüket érintően is, amelyet határozottan visszautasítottak.

Juhász Hajnalka, az európai ügyek bizottságának KDNP-s tagja azt mondta: a tárgyaláson a delegáció egyes tagjai olyan kritikai hangnemet ütöttek meg, ami a költségvetési ellenőrző bizottság semlegességét is megkérdőjelezi. Hozzátette: csak kritikákat kaptak a bizottság részéről, megfogalmazott kérdéseik nagy része pedig elsődlegesen politikai indíttatású volt. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!