Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Komoly összegek folyhatnak be az év végéig EU-s támogatásokból, ugyanakkor ezek a pénzek még az előző, 2007-13-as ciklusból származó összegek.

Idén év végéig több száz milliárd forintnyi EU-s támogatás kifizetése történhet meg, elsősorban régebbi ciklusból, írta hírlevelében az Equilor. A 2007-2013-as uniós ciklusból vannak még visszamaradt tételek, mert több vitás kérdésben Magyarország és Brüsszel nem egyezett. Most a teljes kifizetéshez hiányzó 6 százalék (420 milliárd forint) egy része megérkezhet, ha a magyar hatóságok benyújtják a záró fizetési igénylés dokumentációját.

A két vitás kérdés, ami továbbra is fennmarad a 4-es metró és az EMIR közbeszerzési rendszer, ezért ezekre csak 95 százalékot fizet az EU. Így év végéig az korábbi 7 éves ciklusból összesen 140 milliárd forintnyi EU-s támogatást fog várhatóan kifizetni Brüsszel, amivel a ciklus kifizetettsége 98 százalékosra emelkedik. A maradék 2 százalék sem teljesen veszett, de a 4-es metró körüli pénzfelhasználás még gerjeszt vitákat.

A 2014-2020-as ciklushoz kapcsolódóan fontos szabály, hogy azon a területen, ahol az EU-s audit szabálytalanságokat talált Magyarországon, és a vizsgált projekt 10 százalékát elérő pénzügyi korrekciós javaslatot fogalmazott meg, ott a Bizottság megtagadhatja a támogatás kifizetését. A korrekció mértéke kevés esetben érte el ezt a küszöböt, tipikusan alatta maradt. Ezek alapján a portfolio.hu becslései szerint akár 1,5-2 milliárd eurónyi, 480-620 milliárd forintnyi kifizetési igénye is felhalmozódhat október végéig Magyarországnak, amelyet (a 90%-át) ha minden jól megy, akkor a Bizottság szintén ki tud fizetni év végéig.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.